hraci-cs-go-tymu-astralis-odhalili-sve-platy
Esport CS:GO Článek Hráči CS:GO týmu Astralis odhalili své platy

Hráči CS:GO týmu Astralis odhalili své platy

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

9. 3. 2016 10:44

Po vzoru League of Legends týmu Ember nyní odhalili své výplaty také profesionální hráči CS:GO

Reklama

Hráči CS:GO týmu Astralis odhalili své platy

Organizace jen zřídkakdy prozrazují platy svých hráčů nebo ostatních členů týmu. Přesto se poslední dobou objevují výjimky, které své hráče nechávají volně o platech mluvit, či je zveřejňuje samotné vedení organizace. 

League of Legends Challenger series tým Ember jako jeden z prvních přistoupil na úplnou transparentnost a platy uveřejnil na své webové prezentaci. Nedávno tak učinil nově složený CS:GO tým Astralis, hráče samotné však za nováčky rozhodně považovat nelze. Partička dříve působila a sbírala úspěchy za Team SoloMid.

 

Rene ‘cajunb’ Borg Finn ‘karrigan’ Andersen Nicolaj ‘devve’ Reedtz Peter ‘dupreeh’ Rasmussen Andreas ‘Xyp9x’ Højsleth Danny ‘zonic’ Sørensen (Coach)

 

Hráči po opuštění TSM odmítli všechny nabídky a rozodli se pro založení týmu vlastního. V případě Astralis se o mzdě v jednom z rozhovorů rozpovídal Andreas ‘Xyp9x’ Højsleth. Výplata má být z počátku trochu nižší, ale v průběhu roku by se měla zvyšovat. Průměr za celý rok se má pohybovat okolo 9 000 dolarů za měsíc pro hráče a přibližně 8 000 dolarů pro ostatní členy týmu. 

Tím však zdroj příjmů nekončí. Hráči dostanou 100% z turnajových výher, 90% z prodeje samolepek a vše, co si vydělají při streamování.

Jedním z rozdílů oproti jiným organizacím je to, že hráči jsou zároveň spolumajitelé a mají tak možnost ovlivňovat potencionální sponzorství a zasahovat do běhu organizace. To byl hlavní důvodů, proč odmítli i platově zajímavější nabídky.

S finančním zázemím pomáhá dánská investiční společnost Sunstone Capital, zaměřující se na technologické firmy. Druhým investorem je Tommy Ahlers, který se pohybuje v oblasti řízení start-upů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama