Hrával fotbal, ale na Playstationu školí soupeře v EHOKEJ Lize.
Esport NHL 21 (PS4) Článek Hrával fotbal, ale na Playstationu školí soupeře v EHOKEJ Lize.

Hrával fotbal, ale na Playstationu školí soupeře v EHOKEJ Lize.

Nicolas Heller

Nicolas Heller

9. 4. 2021 21:09

Adam „Dzouvi“ Menšík je vítězem třetí kvalifikace EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy.

Reklama

Adam „Dzouvi“ Menšík je vítězem třetí kvalifikace EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy a v průběžné tabulce po třech turnajích mu patří druhá příčka za svým odvěkým rivalem Josefem "Pepcastachurcik" Stachurou. Právě toho zdolal ve finále a zapsal si svůj první kvalifikační triumf. „Finále s Pepčou bylo buď a nebo a vyšlo to. Už dlouho jsme proti sobě nehráli. Nevěděl jsem, co můžu čekat. Zápas byl nahoru dolu. V závěru mě uzavřel, myslel si, že ještě dokáže vyrovnat a půjdeme do prodloužení, ale gólman mě podržel,“ zhodnotil svoje vystoupení Dzouvi.

V semifinále třetí kvalifikace vyřadil slovenskou reprezentantku Sandru „LadyBrunette“ Demitrovou, čímž zařídil, že finále bylo čistě mezi českými hráči. Zápas o třetí místo si zase zahráli Slováci. Proti Sandře nastoupil Anton „Fenomen36363“ Meško. „LadyBrunette i Fenonema znám. Oba jsou kvalitní soupeři. Teď jim to nevyšlo, ale příště to vyjít může. Myslím si, že oni sami jsou se zápasem o třetí místo spokojení. Určitě se namjí za co stydět.“

Dzouvi je jméno, které je na esportové scéně v Česku i na Slovensku velmi dobře známé. Málokdo však ví, jako Adamova přezdívka vůbec vznikla.  „Vzniklo to když jsem byl malý chlapec a šel jsem hrát nějakou hru. Chtěl jsem přezdívku, která by zněla anglicky. Vypadá to, že to mělo být Džou, ale je to Dzouvi. Prakticky to nic neznamená,“ vysvětlil sám Dzouvi.

O gamerech často panují předsudky, že pouze sedí doma bez aktivního pohybu. Adam a spousta dalších hráčů her jsou příkladem pravého opaku. „Často jsem hrál florbal, ale kvůli koroně je teď všechno zavřené, tak chodím běhat,“ říká Dzouvi, který má za sebou i aktivní sportovní kariéru. „Do 18 roků jsem hrál nejvyšší fotbalovou ligu za Pardubice. Kvůli zranění jsem ale vypadl na celou sezonu a už jsem se nezvládl vrátit do formy, kterou jsem měl. Zranění se mi stále vrecely, motivace byla na nule, tak jsem skončil.“

 Dzouvi se už pomalu může začít připravovat na draft. Konkrétní tým TIPOS Extraligy zatím vybraný nemá, ambice má ale vysoké. „Prakticky je mi jedno za koho budu hrát. Budu se snažit uhrát co nejlepší výsledek a je mi asi jedno pro který tým,“ podotkl Adam „Dzouvi“ Menšík.

Kvalifikace EHOKEJ Ligy pokračuje posledními dvěma koly. Čtvrté je na programu v pátek 9. dubna a poslední páté už 11. dubna. Zapojit se pořád můžeš i ty, týmy TIPOS Extraligy budou sledovat výkony hráčů až do samotného závěru.

Registruj se na ehokejliga.sk a zkus štěstí i ty!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama