Hvězdy jim nepřály - G2 i Vitality se nepodívají na play-off
Esport CS:GO Článek Hvězdy jim nepřály - G2 i Vitality se nepodívají na play-off

Hvězdy jim nepřály - G2 i Vitality se nepodívají na play-off

Michael Douša

Michael Douša

18. 5. 2022 09:21

V TOP8 na Majoru budou chybět opravdu velká jména

Reklama
V TOP8 na Majoru budou chybět opravdu velká jména.

Astralis, Liquid, Vitality, G2, Cloud9...  To nejsou zrovna outsideři, od kterých bychom čekali, že se na PGL Majoru v Antverpách nedostanou ani do play-off. To se ovšem opravdu stalo a je vidět, že nová éra CS:GO je pro mnohé spíše labutí písní. 

S výjimkou Cloud9 jsou to všechno týmy, které po posledním Majoru a na přelomu roku podstoupily opravdu velké změny v sestavách. Astralis se rozloučili s triem Peter "dupreeh" Rasmussen, Emil "Magisk" Reif a Danny "zonic" Sorensen, kteří se přesunuli do Vitality a místo nich nastoupili mladší talenti. G2 vystrnadili svého kouče, kapitána a snipera a do jejich bot se tak obuli Rémy "XTQZZZ" Quoniam, Aleksi "Aleksib" Virolainen a v neposlední řadě také mladičký talent Ilja "m0NESY" Osipov. A Liquid? Ti převrátili svou sestavu vzhůru nohama. 

Hvězdy jim nepřály - G2 i Vitality se nepodívají na play-off

Photo credits: Stefan Petrescu, PGL

Jediný tým, kterému se zatím opravdu vyplatilo přivést do týmu nového hráče, byli FaZe, kteří se tak vyšplhali na první příčku  světového žebříčku a míří za svou první Major trofejí. Pokud ovšem vše půjde jak má, dočkáme se opravdu velkolepého finále v podobě NaVi proti FaZe, což bude opravdu velká zkouška pro obě sestavy. Zvládne si Oleksandr "s1mple" Kostyljev vystřílet druhou Major trofej v řadě, nebo ho na místě nejlepšího hráče prvního půlroku vystřídá někdo jiný?

Pro výše zmiňované týmy ovšem následuje tvrdá a především zasloužená reflexe. Brutální prohry Vitality proti rozpadajícím se Outsiders a proti NIP jsou velkým otazníkem, ale hlavně vykřičníkem pro současnou sestavu a vedení francouzské organizace. G2 sice takové přešlapy neměli, ale šlo o chyby v těch nejdůležitějších momentech, které se posléze nabalily. Prohra proti Heroic na počátku Legends Stage je teď přišla strašit a bude je strašit ještě hodně dlouho. A prohru proti FURIA si ani neměli dovolit.

Hvězdy jim nepřály - G2 i Vitality se nepodívají na play-off

Photo credits: Luc Bouchon, PGL

Nejlepších osm na Majoru tak jsou: FaZe, Natus Vincere, ENCE, Heroic, Copenhagen Flames, NIP, Spirit a FURIA. A ta velká show začne zítra, 19. května.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama