IEM Katowice 2019: Shrnutí
Esport Článek IEM Katowice 2019: Shrnutí

IEM Katowice 2019: Shrnutí

Tabi

Tabi

5. 3. 2019 15:38

Souhrn všeho, co se vlastně v Katovicích událo a co jste mohli vidět.

Reklama

Rok se s rokem sešel a na finále se do Katovic opět sjela osmička nejlepších CS:GO týmu světa. V období mezi 28. únorem až 3. březnem se mezi sebou utkaly, aby dokázaly, že si toto označení vysloužily oprávněně. Pojďme se společně podívat, jak to všechno dopadlo.

Katovice, hlavní město esportu

Katovice se staly doslova Mekkou esportu a přilákaly do Polska mnoho příznivců tohoto sportu. Už od brzkých ranních hodin se před katovickým stadionem Spodek začala tvořit obrovská řada nadšených fanoušků a i přes chladné počasí byli ochotni vyčkávat až do jedenácté hodiny, než je pořadatelé dovnitř vpustili.

IEM Katowice 2019: Shrnutí

Krom zápasů CS:GO a StarCraftu byl ve Spodku největším lákadlem IEM Expo, na kterém si široká veřejnost mohla vyzkoušet a osahat například produkty Omen od HP, Lenovo Legion nebo Aorus od Gigabyte. Aby se ale návštěvníci při procházení expem nenudili, každý ze stánků měl svůj vlastní program, kde jste mohli vyhrát hodnotné ceny.

Mezi návštěvníky se také objevila i spousta cosplayerů, se kterými jste se mohli vyfotit. Na svých toulkách po expu jsme narazili na vojáky ze stánku World War 3, Mercy z Overwatch, postavy z Fortnite nebo dokonce i Deadpoola.

IEM Katowice 2019: Shrnutí

Téměř každý stánek měl připravených pár konzolí nebo nabušených počítačů a notebooků, na kterých jste si mohli zahrát hry jako PUBG, Fortnite, CSGO, Apex Legends, World of Tanks apod. Samozřejmě nechyběly ani VR tituly jako například Beat Saber.

Katovice nejen o CSku a StarCraftu

Největším lákadlem Spodku byl bezesporu hlavní turnaj v Counter-Striku a StarCraftu, avšak během celé akce se konalo i několik doprovodných turnajů. Přímo na IEM Expo se odehrál turnaj ESL Katowice Royale, ve kterém se v duech utkalo sto nejlepších hráčů a známých osobností o 500 000 dolarů. Příznivci VR se mohli přijít podívat na VR League a samozřejmě nesměl ani chybět dámský turnaj v CS:GO.

IEM Katowice 2019: Shrnutí

Každý si tak mohl přijít na své a o nudu opravdu nebylo nouze. Od čtvrtku do neděle se bylo neustále na co dívat.

Kdo nakonec Katovice ovládl?

Během turnajů jsme zažili mnoho překvapení i zklamání. Jedním z nich byl tým ENCE, kteří dokázali odehrát krásné zápasy a porazit tak i legendy jako NaVi. Ve finále však nakonec s přehledem vyhrál celek Astralis, který si tak dokázal uhájit svůj titul z loňského roku.

Ženský turnaj ovládly slečny z Dignitas, turnaj ve StarCraft II vyhrál korejský hráč soO a turnaj ve Fortnite vyhrála dvojce Ghost Saf a Zayt.

IEM Katowice 2019: Shrnutí

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama