IFA 2019: Creative a jeho ultimátní audio novinky
Technologie Článek IFA 2019: Creative a jeho ultimátní audio novinky

IFA 2019: Creative a jeho ultimátní audio novinky

Jakub Osička

Jakub Osička

9. 9. 2019 19:49

Společnost Creative nás pozvala na svůj stánek při probíhajícím veletrhu IFA a představila vše nové.

Reklama

Společnost Creative nás rovněž pozvala na svůj stánek při probíhajícím veletrhu IFA v Berlíně a ukázala nám své čerstvě uvedené produkty.

Hlavním oznámením byla zvuková karta Sound Blaster s technologií Super X-Fi. O této technologii holografického zvuku jsme už napsali mnoho, nicméně nezaškodí si ji krátce připomenout. Místo nepřirozeného (leč běžného) pumpování zvuku ze sluchátek rovnou do uší má tento nástroj přispět k tomu, aby virtuálně posunul reprodukci audia do prostoru kolem vás. K tomu používá velmi zajímavý postup – stačí tři fotky vaší hlavy a umělá inteligence dle tvaru vašich uší vyhodnotí, jaký zvuk by vám měl vyhovovat nejlépe.

Creative Sound Blaster X3

Sound Blaster X3 je prvním produktem své řady, který tuto technologii nabídne. Bavíme se o 32bit/192 kHz USB digitálním audio konvertoru s Dolby Digital Live kódováním, možností balancování jednotlivých audio vstupů a 7.1 virtualizací zvuku.

IFA 2019: Creative a jeho ultimátní audio novinky

Creative Sound Blaster AE-9

Za zmínění rozhodně stojí i Sound Blaster AE-9 – ultimátní 32bit/384 kHz zvuková karta, kterou osadíte do slotu PCI-e. Už z fotografie je patrné, že ovládací modul, který je její součástí, nabídne mimo jiné i XLR konektor včetně phantomového napájení pro mikrofony. S implementovaným ESS SABRE-class 9038 digitálním audio konvertorem, udávaným frekvenčním rozsahem a technologiemi jako Xamp Discrete, Dolby Digital Live, Acoustic engine a mnoha dalšími jde o opravdový high-end.

IFA 2019: Creative a jeho ultimátní audio novinky

Creative SXFI Theater

A nyní k headsetům – rozšířena je i sluchátková řada využívající zmíněnou technologii Super X-fi. Tentokrát o komfortní bezdrátová nízkolatenční sluchátka Creative SXFI Theater. Připojují se přes USB přijímač, který komunikuje na frekvenci 2,4 GHz a při co nejkratší době odezvy a provozu na baterii až 30 hodin jsou ideální pro sledování filmů na velkých obrazovkách či hraní her. Padesátimilimetrové neodymové měniče se ukrývají v precizně konstruovaném těle, které vychází z osvědčených modelů Air a zajistí požadovaný komfort při běžném nošení. Kompatibilní jsou s PC, MAC, PS4 i konzolí Nintendo Switch.

IFA 2019: Creative a jeho ultimátní audio novinky

Creative Outlier Gold

Poslední zmínka směřuje k inovované verzi sportovních bezdrátových sluchátek Creative Outlier Gold. Tato sluchátka si zachovala všechny vychytávky původního modelu Outlier Air jako Qualcomm aptX pokročilého kodeku pro Bluetooth 5.0 přenos, ale zároveň si polepšila s životností baterie. Nyní by mělo být celkově dosažitelných až 39 hodin přehrávání při využití nabíjení z krabičky, z toho 14 hodin na jedno nabití samotných sluchátek.

IFA 2019: Creative a jeho ultimátní audio novinky

Na některé z nově uvedených produktů se brzy podíváme blíže v samostatných recenzích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama