IFA 2019: Logitech - Jak nakombinovat bezdrát, nízký profil, mechanické spínače a RGB
Technologie Článek IFA 2019: Logitech - Jak nakombinovat bezdrát, nízký profil, mechanické spínače a RGB

IFA 2019: Logitech - Jak nakombinovat bezdrát, nízký profil, mechanické spínače a RGB

Jakub Osička

Jakub Osička

8. 9. 2019 02:27

Na veletrhu IFA 2019 v Berlíně jsme zabloudili i ke stánku Logitech.

Reklama

Na veletrhu IFA 2019 v Berlíně jsme zabloudili i ke stánku Logitech, a přestože jsme neměli schůzku domluvenou, usmálo se na nás štěstí. Pánové z Logitechu se nás ujali a blíže nám představili nedávno uvedené mechanické klávesnice G915 a G815. Pokud se mechanickým klávesnicím vyhýbáte především kvůli vysokému profilu kláves, tyto modely vám vyjdou vstříc. Klíčové jsou zde totiž nové spínače, které umožnili vytvoření plně mechanické klávesnice s nízkým profilem a celkovou tloušťkou pouhých 22 mm.

Jak zkombinovat naprosto vše, co hráči chtějí, u bezdrátové klávesnice?

Máte-li představu o tom, jak je konstruovaný spínač mechanické klávesnice, zřejmě vám bude jasné, že vytvořit konstrukci nových GL switchů s celkovou trajektorií pouhých 2,7 mm a aktivační dráhou 1,5 mm není žádná legrace. Logitechu se to ale podařilo a co víc – dokázali k tomu zkombinovat i bezdrátové připojení a kompletní RGB podsvícení.

Vzájemné postavení provozu na baterii, RGB podsvícení, přenosu signálu bez drátu (přes USB přijímač, ale dokonce i Bluetooth) tak před Logitech vrhlo obrovskou výzvu. Přesto se jim nakonec podařilo vše dát dohromady při velmi slušné udávané životnosti 30 hodin při 100% nastavení jasu. Mou domněnku různorodé výdrže dle intenzity, dynamiky a kombinací barev podsvícení mi Logitech ihned potvrdil a je vidět, že je značka na takto vytvořený produkt opravdu hrdá.

IFA 2019: Logitech - Jak nakombinovat bezdrát, nízký profil, mechanické spínače a RGB

G815 je potom trochu odlehčeným drátovým modelem. Má i mírně odlišný povrch, nicméně nadále platí, že jde o pořádný kus železa s velmi elegantním a atraktivním designem, kde prim hraje opět nízký profil.

Pokud byste se o klávesnicích chtěli dozvědět více, mrkněte na G915 sem a na G815 sem. Záměrně zde nevypisuji veškeré parametry – atraktivnější mi tentokrát přišla spíše celá konstelace vyřešení kombinace všech highendových funkcí. Tomu koneckonců odpovídá ale i cena. G915 ji má dle webu stanovenou na 6.899 Kč a G815 stojí 5.499 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama