Internet v jednom obrázku - na r/place se sešly stovky komunit z celého světa
Zajímavosti Článek Internet v jednom obrázku - na r/place se sešly stovky komunit z celého světa

Internet v jednom obrázku - na r/place se sešly stovky komunit z celého světa

David Jiránek

David Jiránek

5. 4. 2022 18:16

Unikátní akce proběhla poprvé po pěti letech.

Reklama

Prvního dubna roku 2017 se na subredditu r/place spustila aprílová akce, která neměla obdoby. Každý uživatel s účtem na Redditu mohl na plátně opakovaně položit jeden barevný čtvereček představující jeden pixel na výsledném obřím obrázku. Z celé akce se stal okamžitý hit a do několikadenní tvorby se zapojily stovky komunit. Letos se akce poprvé opakovala.

Za 72 hodin vytvořily komunity v roce 2017 něco, co by se dalo popsat jako otisk internetové kultury dané doby. Nechyběly memy, loga značek, postavičky z filmů a seriálů, portréty ale i vzpomínky na ty, kteří již s námi nejsou.

Velkou převahu na plátně měly také vlajky jednotlivých zemí. Docházelo i ke kuriozním situacím. Například roztahování německé vlajky přes Francii. Jejich protnutí nakonec uživatelé přetvořili ve vlajku Evropské Unie.

Právě v roce 2017 vznikly trendy jako blue corner, kdy uživatelé rozšiřovali modrou barvu od rohu. V levém dolním rohu spočívala lišta Windows, v  horním rohu nápis o ztrátě připojení a celé plátno protínala duhová cesta. Prakticky všechny tyto trendy se letos opakovaly.

Dominantou letošního roku byly ze začátku vlajky. Zejména ukrajinská vlajka překrývala velkou část plochy. Tvůrci po dobu 4 dnů plátno opakovaně rozšiřovali a dávali tak prostor i menším komunitám. Opět nechyběl modrý roh, Windows lišta a grafika s pokusem o připojení.

Mezi nové trendy můžeme zahrnout nespočet postaviček ze hry Among Us a války streamerů a jejich komunit. Došlo i na řadu kontroverzí. Adminům nevadilo kreslení pohlavních orgánů, na druhou stranu okamžitě cenzurovali pozadí ženy ve spodním prádle.

V obou ročnících si své místo našly i české vlajky. Letos ji nalezneme v pravé horní čtvrtině hned po boku slovenské vlajky. Nechybí zde pražský Hrad, svatý Václav, Krteček nebo Karlův most.

Internet v jednom obrázku - na r/place se sešly stovky komunit z celého světa

V obou případech nechyběly ani herní artworky. Jejich množství je opravdu nepřeberné. Na mapě nalezneme logo Doty, týmu NaVi, Rocket League, seriálu Arcane, ikonku League of Legends, Apex Legends, Osu, Jett z Valorantu a řadu dalších.

Výsledný obrázek si můžete v detailu prohlédnout rozkliknutím náhledu níže. Najdete zde svoji oblíbenou hru, značku, streamera nebo cokoliv dalšího?

Výsledný obrázek, rozklikněte pro plnou velikost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama