Jak se dařilo Worlds 2022 z pohledu sledovanosti?
Esport League of Legends Článek Jak se dařilo Worlds 2022 z pohledu sledovanosti?

Jak se dařilo Worlds 2022 z pohledu sledovanosti?

Adam Král

Adam Král

7. 11. 2022 16:50

Kolik fanoušků sledovalo letošní a minulý ročník Worlds v League of Legends?

Reklama

Letošní LoL šampionát předčil veškerá očekávaní. Někteří fanoušci se nezdráhají označení nejlepších Worlds vůbec, speciálně kvůli napjatému finále. V tom až do konce nebylo jasné, kdo vyhraje. Zatímco někteří byli skálopevně přesvědčení o vítězství T1, hráči z DRX ukázali, že nejsou žádná ořezávátka, a tým v čele s Fakerem porazili. Grandfinále si stejně jako minulé roky nenechaly ujít miliony hráčů.

Jak dopadl tento rok v porovnání s minulým?

Zatímco minulý rok na finále Worlds mezi EDG a DWGK koukalo v jednu chvíli maximálně 4 018 728 (peak) fanoušků, letošní ročník překonal ten minulý o více než milion. Finálovou BO5 mezi T1 a DRX si v jednu chvíli zaplo 5 147 699 hráčů z různých platforem jako YouTube, Twitch a další. Ve všech ostatních statistikách letošní ročník pokulhával. Průměrný počet diváků klesl o skoro 300 000 z 1 298 219 na 987 437. V obou případech je číslo ještě větší. Finálové počty totiž nezahrnují streamovací služby v Číně, kde má League of Legends jednu z nejsilnějších fanouškovských základen na světě.

Jak se dařilo Worlds 2022 z pohledu sledovanosti?

Letošní šampionát nabídl spousty zajímavých momentů, například, když DRX dokázali otočit z 2:1 pro T1 na 3:2 pro ně. V jeden moment jsme mohli vidět supporta týmu T1, jak se po prohrané BO5 zhroutil a rozbrečel. Tolik emocí, které tým musel udržet na uzdě. T1 v čele s Fakerem do šampionátu dali všechno, bohužel to na DRX nestačilo.

Jak se dařilo Worlds 2022 z pohledu sledovanosti?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama