Jaká Lara Croft je ta nejlepší?
Zajímavosti Článek Jaká Lara Croft je ta nejlepší?

Jaká Lara Croft je ta nejlepší?

David Jiránek

David Jiránek

29. 9. 2020 16:05

Přehled her a filmů z různých období Tomb Raidera.

Reklama

Portál PC Gamer se rozhodl uspořádat porovnání všech hlavních hrdinek filmových a herních sérií Tomb Raider. Lara Croft, mladá a pěkná archeoložka, vykrádá hrobky už přes dvě dekády. Její představitelkou ve filmech byla například samotná Angelina Jolie.

Jak ale z dvou desítek účastí ve hrách a filmech vybrat tu nejlepší? Lara je cool, lakavá, inteligentní a potrpí si na styl. Hlavně ovšem prozkoumává hrobky. Hodnocení je tedy velmi subjektivní, přesto lze aspoň trochu určit, jak se tvůrcům podařilo tyto vlastnosti předělat do hry.


5. místo: film Tomb Raider (2018)

Restart filmové série bez Angeliny Jolie bude jistě patřit mezi ty nejvíc kontroverzní. Úvodní představení Lary je zdlouhavé a závěr také nepatří mezi nejlepší. Ovšem i tak zde Lara září. Například scéna v řece a letadle patří mezi ty lepší. Rychlé akční tempo a neustále nebezpečí s herečkou Alicou Vikander dýchají na diváky oním dobrodružným dechem.


4. místo: Tomb Raider (1996)

Původní díl se těžko překonává. V roce 1996 přišel první díl Tomb Raidera, který se nedal s ničím srovnávat. A právě zde Lara vznikla. Přesto nešlo o dokonalý úvod. Slečna Croft byla první větší dívčí hrdinkou ve hře. První Tomb Raider vytvářel standard, ovšem nepřidával nic navíc, jako ostatní hry.


3. místo: Rise of the Tomb Raider (2015)

Pro zastánce rebootu herní série zde máme na třetím místě díl s titulem Rise of the Tomb Raider. Tento díl byl plný akce. Lara se musí vzchopit a sejmout nejen vrtulníky, ale i medvěda a další nástrahy. Druhý díl z nové série se dle autora povedl nejvíce, protože působí realisticky ve většině směrů.


2. místo: Tomb Raider 2 (1997)

Z původní éry her dopadl nejlépe druhý díl. Lary charakter je zde skvěle nastíněn i díky delšímu hernímu času. Právě tato hra představila lezení po stěnách, které je pro Laru tak typické. Až druhý díl představil Laru v plném rozsahu, mezitím co první působí jen jako krátká ukázka.


1. místo: Tomb Raider: Legend (2006)

Podtitul Legend se ke hře z roku 2006 opravdu hodí. Lara Croft se zde stala legendou. Povedený díl ukazuje hlavní hrdinku z různých úhlů. V hrobce krále Arthura se projeví chytrost, v Tokyu krása i smrtelnost a v Bolívii nebojácnost. Všechny tyto vlastnosti Laru definují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama