Jason Kingsley o exkluzivitě pro EGS
Zajímavosti Článek Jason Kingsley o exkluzivitě pro EGS

Jason Kingsley o exkluzivitě pro EGS

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 7. 2019 01:51

Proč se Rebbelion upsal Epicu?

Reklama

Když to nepůjde po dobrém, půjde to po penězích. Asi tak by se dala vyjádřit strategie Epic Games Store. Zpočátku oznámení toho, že si bude obchod brát pouze 12% hráče moc nenadchlo. Tak vytáhli vývojáři Fortnite svůj přeplněný bankovní účet a své peníze hází na všechny strany. Ať jsou to hry zdarma, masivní slevy na hry již umístěné na Epic Store nebo agresivní přebírání vývojářů na svou stranu.

A vývojářům to očividně nevadí. Otevřeně se k tomu vyjádřil Jason Kingsley, spoluzakladatel a ředitel studia Rebbelion. To má za sebou sérii Sniper Elite či připravovaný titul Zombie Army 4, jenž bude po dobu jednoho roku exklutivní pro Epic Games Store. Dle jeho slov jde nejspíše o neskutečné částky.

Obecně bych raději exkluzivky nedělal, ale chápu pozici Epicu a očividně si své místo chtějí vyplatit. A všechna čest, je to fantastické, a my si jejich peníze vezmeme, děkujeme.

Kingsley bez žádných řečí okolo přiznává, že rozhodnutí pro vydání na Epic Store je čistě byznysová záležitost. Prý si ale ani nemyslel, že by je společnost mohla oslovit.

Myslel jsem si, že Epic jde pouze po velkých vývojářích. Očividně je ale pro ně Zombie Army 4 velký titul, což je skvělé a pro nás je to super bonus. Byl jsem ohromen tím, jaké peníze nám nabídli. Někdy, jakožto nezávislý vývojář, musíte popadnout příležitost za pačesy. Když se vám něco takového naskytne, musíte riskovat a ziskovat.

Kingsley samozřejmě neprozradil, o jakou částku se jedná, z jeho vyprávění je však jasné, že jde o opravdu obrovské peníze. Je pak otázkou, jestli peníze stojí za tu kritiku, kterou si studio po většinu času odnáší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama