Josef "jANYY" Janoušek: Hraje se mi líp, než kdy jindy
Esport Článek Josef "jANYY" Janoušek: Hraje se mi líp, než kdy jindy

Josef "jANYY" Janoušek: Hraje se mi líp, než kdy jindy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 4. 2021 14:30

Střelec z týmu Enterprise nejen o Grunex Masters.

Reklama

Grunex Masters v PUBG má za sebou vůbec první víkend hlavní fáze, kdy se proti sobě v pátek utkaly skupiny A a B, v sobotu pak B a C. Souboje to byly skutečně vyrovnané a velmi napínavé, vůbec nejlépe si ale zatím vede tým Enterprise, který si drží první místo v globální tabulce. Nebylo tak nad čím přemýšlet a z týmu jsme si vytáhli Pepu, který nám zodpověděl několik otázek. Pokud byste chtěli tohoto střelce vidět v akci, můžete se zastavit na jeho streamu


Čau jANYY, předně gratulujeme tobě a tvému týmu za probojování se do Grunex Masters s dost přesvědčivým výsledkem. V globální tabulce jste urvali čtvrté místo, co stojí za takovým úspěchem?
Ahoj, Děkuji. Za tímto úspěchem dle mého stojí hlavně to, že spolu s klukama už hrajeme fakt dlouho. Dalším důležitým aspektem je to, že jsme změnili sestavu, přidal se k nám Marbo, řekli jsme si jakým stylem budeme hrát, hlavní slovo co se IGL týče převzal Marbo a dle mého si to krásně sedá, mě osobně se hraje daleko líp, než kdy jindy.
Ještě před Enterprise si působil v týmu Gunrunners. Jak na toto působení vzpomínáš?

 

Co se týmu Gunrunners týče, tak na ně nedám dopustit, pod COD 4 týmem jsme hájili jejich barvy tuším že nějakých 6 let, zažili jsme neskutečný množství jak EU, tak CZ/SK lanek,  se vším nám vždy vyšli vstříc, je to spíš taková srdcovka, s klukama se velmi dobře znám osobně, dokonce v době, kdy už jsem hrál PUBG, taky za GRS, tak jsme si v době, kdy nebyl žádný PUBG turnaj řekl s klukama z COD4, že si zajedeme do Chorvatska na COD4 lanku. GRS ani neváhali, nabídli nám, že nás vyšlou na turnaj, samozřejmě vše proplatili, my dovezli jako vždy zlato a vše bylo v pořádku. :D
A jak probíhala komunikace s Enterprise? Jsi s týmem i spoluhráči spokojený?

 

Popravdě ani pořádně nevím, jak jsme se k Enterprise dostali. Vím, že s tím přišel Jakub, že je na cz/sk scéně nový ambiciózní tým s dobrým zázemím, tak jsme je zkusili kontaktovat, párkrát jsme si zavolali přes Discord a domluvili se na podmínkách. Mám za sebou několik "angažmá" v českých předních týmech, a nikde jsem nezažil takovou profesionalitu jako právě v Enterprise. Takže já EP absolutně nemám co vytknout, spoluhráčům občas jo, ale to je pochopitelné :D
Máš stále ambice na profesionální cestu, nebo už bereš esport jako doplněk?

 

Na úplnou profesionální cestu už asi ne, přeci jen věk nezastavíš, navíc pracuji v 5ti směnném provoze, což samo o sobě občas skloubit s hraním videohry je více než těžký úkol, každopádně nějak to furt zvládám. Přehazuji šichty, dělám přesčasy, abych mohl další den hrát turnaj atd. Spoustu evropských turnajů jsme dřív s týmem nehráli, jelikož se to krylo jak s mojí prací více dní po sobě, tak občas i kluci nemohli, když jsme ještě hráli s Cobrou v týmu, přeci jen jsme spíš boomeři, než mladí studenti :D. Co mi ale vyhovuje a na co se maximálně soustředíme, tak je CZ/SK scéna, tady chceme patřit stoprocentně k špičce, a to jsme taky připraveni už v Grunex Masters ukázat!
Ohledně práce jsem se chtěl zeptat. Říkáš, že si musíš přehazovat směny, jak je to náročné psychicky i fyzicky? Přeci jen když musíš jeden den pracovat, další hrát turnaj a třetí den třeba do práce, jak to zvládáš?
No, samo o sobě je těžký pracovat v pětisměnném nepřetržitém provozu. Náročné to je třeba když jsem po noční, špatně nebo málo se vyspím a ten den hrajeme večer turnaj, tak na mě večer doléhá únava, ale nějak se to vždycky dá zvládnout. Co se týče větších turnajů nebo LAN akcí, vždy se snažím to naplánovat tak, abych měl nějaký ten den před volno na přípravu a třeba den, dva volno po turnaji, na reset.
Tedy zpět ke Grunex Masters. Jaké byly tvé pocity, když se liga oznámila? Přeci jen jsme tu dlouho okolo PUBG nic neměli.

 

Měl jsem obrovskou radost, po tom, co se konkurence vyjádřila k PUBG pro rok 2021 tak nějak nijak.. Takže za mě obrovský palec nahoru pro Grunex, co se týče organizace, samotného prizepoolu a jak vůbec je Grunex Masters vymyšlený. Líbí se mi tento systém, furt je co hrát, je spoustu turnajů s měsíčním vyvrcholením, takže není šance vyjít ze cviku :)
Jediné, co mě mrzí, a co by byla třešnička na dortu, by bylo zakončení GRUNEX Masters na offline LAN akci, ale to bohužel za současné situace nejde, tak třeba příští ročník?
Snad ano! Prostor PUBG ještě před pár měsíci patřil Valorantu. Ten jsi taky zkoušel, jak hodnotíš přístup Riotu ke hře? Hraješ furt i když turnaje nejsou?

 

Valorant měl obrovský boom na začátku, i já jsem se těšil , protože jsme s klukama z COD4 měli tak nějak domluvené, že zkusíme hrát spolu. Avšak hra mě moc nenadchla, po prvním větším updatu jsem ji odinstaloval a už nikdy nezapnul. Takže ani nevím, jaký má přístup RIOT ke hře, moc dění okolo Valorantu nesleduji.
Vaše skupina si během minulého týdne odehrála už dva hrací dny, Enterprise se dařilo a zatím jste na prvním místě.  Věříte si na postup? Pokud ano, jaký máte cíl v GF?

 

Na postup si stoprocentně věříme, myslím si, že po dvou odehraných dominantních hracích dní už máme postup téměř jistý, takže postup je povinnost. Co se týče GF, tak našim cílem je samozřejmě vyhrát. Bez nastaveného mindsetu že jedeme na výhru je dle mého blbost vůbec hrát, nikoho se nebojíme, avšak konkurence v CZ/SK čím dál tím víc stoupá, máme tu spoustu nových tváří, kteří mají obrovský potenciál, skill level se vyrovnává a týmy tu máme fakt dobré, takže uvidíme, jak Grand finále dopadne!
A koho vnímáte za největšího konkurenta? A proč – vidíte v čem mají převahu?

 

Největší konkurent je bezpochyby EIQ, VIKURVI a DOSRODKA. Všechny tyto týmy mají  spoustu zkušeností, všechny tyto týmy, nebo jednotlivci mají úspěchy z Evropy, kde ten skill level je zase o něco vyšší.  Ale uvidíme, hrát top tier EU turnaj a CZ/SK Grand Finále je obrovský rozdíl, ten rozdíl v playích týmů je velký a hlavně, je to PUBG, takže se stát může cokoliv.
Plánujete speciální přípravu, nebo zkrátka odehrajete to své?

 

S týmem jsme byli domluveni, že před Grand Finále pojedeme na bootcamp, avšak strašně záleží na aktuálních opatřeních.  Speciální přípravu určitě chystáme, máme velmi kvalitního trenéra Komiaxe, kterej má taky nespočet zkušeností, a spoustu nám toho může předat.
Já vám přeju hodně štěstí a děkuju ti za rozhovor. Chceš něco dodat?

 

Díky moc, já taky děkuji za rozhovor. Chtěl bych na závěr poděkovat hlavně fanouškům za podporu, týmu EP za super zázemí, a hlavně GRUNEXU a partnerům, kteří tento turnaj vůbec umožnili udělat, a v neposlední řadě hlavně lidem, kteří se starají o bezproblémový chod turnaje! Díky moc

Už tento pátek bude zahájen druhý herní víkend hlavní fáze Grunex Masters, kde vystoupí nejen dnešní host jANYY, ale také spousta další zkušených střelců. Všechny zápasy můžete sledovat na Twitch kanále ambasadora Grunex Masters spajkka, více informací o naší lize se můžete dozvědět na domovské stránce Grunex Masters.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama