Kamenné videoherní obchody JRC mění majitele
Zajímavosti Článek Kamenné videoherní obchody JRC mění majitele

Kamenné videoherní obchody JRC mění majitele

David Jiránek

David Jiránek

17. 7. 2021 10:13

Síť více než 30 kamenných obchodů byla odprodána novému majiteli.

Reklama

Pokud jste někdy šli nakoupit hru od kamenného obchodu, je velká šance, že šlo právě o JRC. Síť více než 30 kamenných prodejen nyní mění svého majitele. Skupina Smarty CZ odkupuje řetězec JRC od Michala Šnobra za dosud nezveřejněnou částku.

Obchody JRC jsou s námi již od přelomu 80. a 90. let minulého století a jde o jedničku na českém trhu. Obrat společnosti v roce 2019 tvořil 580 milionů korun, nicméně pandemie neměla na JRC dobrý dopad. Dosavadní majitel Michal Šnobr se pro Hospodářské noviny vyjádřil takto:

Pokud má mít JRC budoucnost, potřebuje silnějšího a většího partnera jak v oblasti e-commerce, tak v kamenných obchodech. A takový partner se objevil sám, to rozhodování nebylo vůbec těžké.

Budoucnost JRC je zatím ve hvězdách. Nejspíše si obchody zachovají jisté videoherní zaměření, přičemž se sortiment zároveň rozroste i o další produkty z portfolia nového majitele. Zejména pak o elektroniku. Nový majitel komentoval odkup takto:

Plánujeme velké věci. Doteď jsme rostli potichu, ale nyní chceme vstoupit do první ligy českého maloobchodu s elektronikou. Připravujeme masivní vstup do retailu, díky kterému chceme pro zákazníky vytvořit komplexní omnichannel, tedy plnohodnotné spojení online a kamenných prodejen.

Již brzy lidé značku Smarty.cz začnou fyzicky potkávat v prémiových obchodních centrech na více než třiceti místech po celé České republice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama