Kdo si odnese třináct milionů? Blíží se BLAST Premier Global Final
Esport CS:GO Článek Kdo si odnese třináct milionů? Blíží se BLAST Premier Global Final

Kdo si odnese třináct milionů? Blíží se BLAST Premier Global Final

Michael Douša

Michael Douša

23. 1. 2021 11:51

BLAST Premier Global Final startuje v úterý 19. ledna s českým komentářem na twitch.tv/czctv!

Reklama

Uplynulý rok byl skutečně turbulentní a to nejen pro esport, ale pro celý svět. Naposledy si ho připomeneme ve finále celé série BLAST Premier, kde se utká 8 týmů z Evropy a Ameriky.

 Bývaly doby, kdy jsme si turnaje o celý milion dolarů mohli užívat i více než dvakrát do roka. Loňský rok nám ovšem kvůli koronavirové pandemii a s ním spojeným přechodem na online formát turnajů příliš nedopřál. Sice všechno není při starém ani zdaleka, ale konečně se můžeme dívat i na transatlantické turnaje, tedy něco, co jsme do podzimu třeba neviděli vůbec. BLAST Premier Global Final bude tak příjemnou tečkou za loňským rokem, a to nejen pro diváky, ale i pro účastníky - týmy se totiž poperou o rovný 1 milion dolarů, z čehož si téměř dvě třetiny odnese vítěz. Na druhého finalistu čeká 200 tisíc dolarů, a tak ani neúspěšní zájemci o trofej neodejdou s prázdnou.

Vzhledem k počtu týmů se turnaj odehraje ve formátu double-elimination místo klasických dvou skupin a následného play-off. Každý tým, který zde prohraje tak má ještě jednu šanci udržet se alespoň ve spodním žebříčku. A že to bude potřeba, první match-upy vypadají následovně: 

Kdo si odnese třináct milionů? Blíží se BLAST Premier Global Final

Jak vidno, ve většině úvodních zápasů panuje dost nevyrovnaná atmosféra "Legenda vs. Vyzyvatel", tedy Astralis proti Evil Geniuses, Vitality vs. Complexity a tak podobně. Jasnými favority pak jsou světová jednička, dvojka a trojka, jmenovitě Astralis, Vitality a Natus Vincere. Přeci jen se ale hraje online a jestli se někdy dějí zázraky, tak právě při online turnajích, obzvlášť po měsíční vánoční pauze, která znamenala spoustu času na trénink a vymýšlení nových taktik.

Jednoznačně nás mohou překvapit například hráči týmu Liquid, kteří do turnaje nastoupí s novou sestavou, nově totiž nabrali brazilskou legendu Gabriela "FalleN" Toleda. Dlouho jsme ale neviděli na scéně i druhou severoamerickou sestavu, která se mohla dlouho pyšnit titulem králů severoamerického online CS, tedy Evil Geniuses. Na ty se budeme moci podívat hned v prvním zápase, který začne v úterý 19. ledna od 16:30 a ty ho můžeš sledovat v češtině na twitch.tv/czctv!

BLAST PREMIER Global Final živě na twitch.tv/czctv

Díky oficiálnímu partnerství Grunexu s touto prestižní ligou světového formátu se můžeš těšit na český komentář všech zápasů zápasů BLAST PREMIER Global Final na twitch kanále twitch.tv/czctv. Českým vysíláním tě vždy provedou ostřílení domácí komentátoři a během streamu navíc můžeš vždy mezi mapami vyhrát poukaz na sázení na Fortuně!

Hlavním partnerem vysílání je Fortuna. Partnerem vysílání je online obchod s elektronikou CZC.cz, herní monitory LG UltraGear, herní počítače LYNX a energetický nápoj Big Shock!

Díky CZC.cz si taky můžeš v rámci konání BLAST PREMIER až do 28. února nakoupit se slevou 100 Kč při nákupu nad 1 000 Kč s promo kódem GRUNEXBLAST100.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama