Konec mnoha příběhů - Telltale Games zavírá
Zajímavosti Článek Konec mnoha příběhů - Telltale Games zavírá

Konec mnoha příběhů - Telltale Games zavírá

Jakub Osička

Jakub Osička

22. 9. 2018 14:10

Bohužel nic netrvá věčně a poslední doba byla pro Telltale Games velmi složitá.

Reklama

Několik dlouhých let plných příběhů z her, které se mnohým vryly hluboko do paměti. The Walking Dead, The Wolf Among Us, Tales From the Borderlands, Game of Thrones a mnoho dalších... To je Telltale Games - studio, které spustilo renesanci žánru adventur.

Pohádka se špatným koncem

Bohužel ale nic netrvá věčně a poslední doba byla pro Telltale velmi složitá. Z ohlasu některých hráčů je patrné, že důvodem může být především úpadek kvality herních zážitků, ale problémů bylo více - např. spor s původním výkonným ředitelem.

Telltale potvrdilo na Twitteru, že studio muselo učinit radikální rozhodnutí. Propouští většinu svých zaměstnanců s tím, že zůstává pouze malá skupina asi pětadvaceti osob, které budou mít na starosti především vypořádání závazků společnosti vůči partnerům a představenstvu.

Výkonný ředitel studia, Pete Hawley, se k situaci vyjádřil následovně:

Máme za sebou velmi obtížný rok. Jako společnost jsme se snažili začít ubírat jiným, lepším směrem, ale bohužel nám dochází čas. Během posledního roku jsme vydali některé z našich nejlepších děl a získali spoustu pozitivní zpětné vazby. To se ale neprojevilo v prodejích. S těžkým srdcem tak dnes vidíme naše přátele a kolegy odcházet do cizích vod herního průmyslu.

Telltale se za dobu svého působení stalo synonymem pro příběhové hry ovlivňované rozhodnutím hráčů. Stále ve vzduchu visí otazník, co se stane se hrami, které doposud byly ve fázi vývoje - např. The Wolf Among Us 2, který byl původně odložen na rok 2019. Stále totiž existuje malá naděje, že by hru mohlo odkoupit a dokončit jiné studio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama