Koronavirus si vyžádal první českou oběť: turnaj LOBBY 2020
Esport Článek Koronavirus si vyžádal první českou oběť: turnaj LOBBY 2020

Koronavirus si vyžádal první českou oběť: turnaj LOBBY 2020

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

6. 3. 2020 20:17

Kvůli zdravotním opatřením se celá akce ruší.

Reklama

Nový typ koronaviru COVID-19 má na svědomí už mnoho zrušených turnajů i akcí, Například IEM Katowice nebo dokonce evropský Twitchcon. Tentokrát se ale preventivní opatření nevyhnulo ani našim končinám. Rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, kde se měla odehrávat esportová akce LOBBY 2020, byl nucen odvolat veškeré akce pořádané touto vysokou školou. Finále LOBBY původně plánované na 21. března se tak neuskuteční.

Je to velká škoda, i když nás zrušení akce mrzí, rozhodnutí rektora univerzity plně respektujeme. Bereme to zároveň jako příležitost vložit energii z letošního ročníku do toho příštího, kterým to všem vynahradíme. Především bych se chtěl za všechny upřímně omluvit partnerům a poděkovat jim za finanční či jinou podporu nutnou k realizaci projektu. A v neposlední řadě bych chtěl poděkovat hráčům, kteří se do turnaje zapojili a měli energii se porvat o vítězství… Doufáme, že do příštího roku Soraka všechny vyhealuje a my snad seženeme ochranu v podobě Braumova štítu.

sděluje Patrik Pham, hlavní organizátor LOBBY.

Na LOBBY se určitě těšila spousta hráčů, svědčí o tom třeba účast 123 týmů v League of Legends a 101 celků v Counter-Strike: Global Offensive. Dohromady 1120 hráčů chtělo soutěžit o celkový prizepool 50 000 Kč, ale okolnosti tomu bohužel zabránily.

Online finále však proběhne podle původního plánu a organizátoři se nyní snaží zajistit prostředky, aby hráči neodešli z turnaje s prázdnou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama