LCQ: Jak dopadl turnaj v Jižní Americe a jak bude pokračovat turnaj severoamerický?
Esport Valorant Článek LCQ: Jak dopadl turnaj v Jižní Americe a jak bude pokračovat turnaj severoamerický?

LCQ: Jak dopadl turnaj v Jižní Americe a jak bude pokračovat turnaj severoamerický?

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

27. 10. 2021 16:39

Z Jižní Ameriky již známe tým, který postupuje do finálového turnaje, na Severní Ameriku si ještě počkáme.

Reklama

V Severní Americe se ještě hraje, jihoamerický turnaj už však skončil. Jaké výsledky přinesl?

Jižní Amerika

18. října skončil jihoamerický turnaj o poslední šanci o kvalifikaci do finále. Proti sobě se postavily čtyři týmy – FURIA, Gamelanders Blue, Havan Liberty (všechny z Brazílie) a Australs (z Chile). 

První zápas proběhl mezi Australs a Havan Liberty. Australs vyhráli na obou prvních mapách a vysloužili si tak postup do finále.

Ve druhém zápase se proti sobě utkali Gamelanders Blue a FURIA. Tým FURIA vyhrál na druhé a třetí mapě, a tak se skórem 2:1 postoupil do finálového zápasu.

FURIA si svou vítěznou sérii udrželi, a z pěti map ovládli hned první tři – Icebox (13:2), Ascent (13:6) i Split (13:5). Svým protivníkům, týmu Australs, nedali ani šanci; zápas tedy skončil 3:0.

Vítězný tým FURIA si tak vysloužil postup do finálového turnaje a také peněžitou cenu v hodnotě 90 000 brazilských reálů (přibližně 360 000 Kč).

Highlight turnaje:

 

Severní Amerika

Severoamerický LCQ turnaj musel být po dvou dnech přerušen po tom, co realizace covidových opatření znemožnila konání LAN turnaje v Los Angeles. Zanedlouho však organizátoři turnaje ohlásili pokračování turnaje, které bude probíhat online tak, jak ho známe třeba z evropských LCQ.

Začínáme zápasem v upper bracketu mezi FaZe Clan a Rise, a to 27. října ve 21:00 hodin našeho času. O půlnoci pak proběhne zápas mezi Version1 a Cloud9 Blue. Vítězové se pak ve 3 hodiny ráno utkají v semifinále.

28. října ve 21:00 začnou zápasy v lower bracketu – proti sobě bojují již eliminované týmy z upper bracketu.

30. října proběhne finále v upper bracketu mezi jedním ze čtyř již zmíněných týmů a týmem 100 Thieves, který se už kvalifikoval. Ve 21:00 nás čeká třetí kolo lower bracketu, jehož vítěz se o půlnoci utká s eliminovaným týmem z upper bracket finále. Vítěz tohoto zápasu se 31. října ve 20:00 postaví proti vítěznému týmu z upper bracketu v grandfinále. V grandfinále se hraje na pěti mapách, vítězný tým dostane šanci si zahrát ve finálovém turnaji celého VCT.

LCQ: Jak dopadl turnaj v Jižní Americe a jak bude pokračovat turnaj severoamerický?

Zápasy můžete sledovat na Twitch kanále VALORANT nebo na YouTube kanále Valorant Champions Tour.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama