League of Legends nejvýdělečnější hrou května, Fortnite stagnuje
Zajímavosti Článek League of Legends nejvýdělečnější hrou května, Fortnite stagnuje

League of Legends nejvýdělečnější hrou května, Fortnite stagnuje

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 6. 2019 14:06

Epic Games to ale trápit nemusí.

Reklama

I když je květen již dávno za námi, společnost SuperData nám přinesla souhrn nejvýdělečnějších titulů za minulý měsíc. Kdo si vedl nejlépe?

Za celý květen hráči utratili dohromady 8,7 miliardy dolarů, tedy o 4% méně než minulý rok zejména kvůli úpadku Fortnite a mobilního segmentu.

Celkem překvapivě se na prvním místě nejvýdělečnějších PC her usadilo League of Legends. Riot Games se očividně daří a hráči nepřestávají utrácet. Další 3 příčky ovládají pro náš trh neznámé hry, jedná se totiž o tituly, které jsou oblíbené zejména na asijském trhu. Fortnite se umístil až na 5. místě a zaznamenává úbytek platících hráčů. Samozřejmě nelze tvrdit, že by to Epic Games nějakým způsobem trápilo, do dnešního dne vydělalo na Fortnite přes 4 miliardy dolarů. Stále ale patří mezi nejvýdělečnější hru na konzolích a za květen hra utržila 203 milionů dolarů.

Další obětí menšího zájmu hráčů je FIFA Ultimate Team, které vydělalo „pouhých“ 93 milionů dolarů. Naopak se dařilo Total War: Three Kingdoms, které překonalo milion prodaných kusů chvíli po vydání a SEGA na této strategii vydělala 62 milionů dolarů. Dále se daří i PUBG, které od roku května minulého roku do letošního května prodalo 4,7 milionu kopií a i po tak dlouho době se řadí mezi nejlépe prodávané střílečky na trhu.     

League of Legends nejvýdělečnější hrou května, Fortnite stagnuje

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama