LPL: Weibo Gaming značně posilují před letním splitem
Esport League of Legends Článek LPL: Weibo Gaming značně posilují před letním splitem

LPL: Weibo Gaming značně posilují před letním splitem

Jakub Kavka

Jakub Kavka

17. 5. 2023 09:38

Čínský tým Weibo Gaming se po krachu během jarního splitu LPL, rozhodl učinit změny.

Reklama

Zatímco svět bedlivě sleduje MSI, v čínské LPL se hýbou ledy. Weibo Gaming se po krachu v jarním splitu LPL rozhodli posílit trenérský štáb. Už během dubna opustil tým Easyhoon a dlouho se čekalo s čím Weibo Gaming nakonec vyrukují. Zvlášť po nepovedeném jarním splitu.

Weibo Gaming byl pasováni na jednoho z favoritů LPL. Čtvrtý tým základní části se díky umístění objevil až ve třetím kole playoff. Ambiciózní celek však svoji účast v playoff katastroficky nezvládl. Weibo se ani nestihli zahřát a dostali rychlé 3-0 od pozdějšího vicemistra Bilibili Gaming - aktuálního účastníka MSI. Černý kůň čínské ligy se tak rozhodl pro zásadní změnu. Ta přichází na pozici hlavního trenéra a asistenta.

Daeny dříve trénoval Damwon KIA (Dplus KIA), se kterým získal v roce 2020 titul mistrů světa. Jednu sezónu v tomto týmu také zastával jako analytický kouč. Další velkou štací byla sezóna u korejského giganta T1. Jeden z nejlepších korejských trenérů současnosti se tak vydává okusit čínskou ligu. Zároveň uvidíme, jak se Daenymu podaří ukočírovat hvězdnou sestavu Weiba. Zkušenost a stabilita, to je to, co tým momentálně potřebuje. 

K ruce mu bude na pozici asistenta Fly. Tento další korejský veterán mezi trenéry, který má za sebou angažmá v RNG, T1, Jin Air Greenwings nebo Invictus Gaming, utvoří s Daenym velmi silnou a zkušenou trenérskou dvojici. Organizace si od těchto změn slibuje velké věci.

LPL: Weibo Gaming značně posilují před letním splitem

Tým se na papíře jeví velmi silný a schopný, nicméně mu chybí přísnější vedení, které Easyhoon nedokázal u týmu zajistit. O Weibu se před jarním splitem mluvilo jako o týmu, který má rozvířit vody čínské ligy.

S novým trenérským týmem se nyní Weibo pokusí zaútočit na Worlds. Ambice a potenciál ohrozit aktuální powerhousy jako JDG nebo EDG a zároveň se předvést na mezinárodní scéně tu určitě je. Koneckonců, když se podíváme na sestavu týmu, uvidíme doslova souhvězdí čínské LPL. Hráči jako TheShy, Karsa nebo Xiaohu jsou velkými pojmy v čínské lize. Čínská liga je však velmi nevyzpytatelná a umí trestat i velkéa hvězdné týmy.

Jak se novému trenérskému štábu a týmu celkově představení podaří, to uvidíme během června. Čínská LPL totiž ještě neoznámila pevné datum, kdy letní split začne. Dá se však očekávat, že se tak stane kolem poloviny měsíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama