Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?
Esport CS:GO Článek Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Michael Douša

Michael Douša

19. 5. 2023 13:20

Zatímco turnajové klání se blíží ke konci, sázkové kanceláře nikdy nespí.

Reklama

Zatímco turnajové klání se blíží ke konci, sázkové kanceláře nikdy nespí.

Mnoho hráčů CS:GO, ale i jiných titulů, vkládá mnoho svého času do sledování vrcholného esportu a fandění svému vybranému týmu. A nejeden z nás se pak považuje tak trochu za odborníka, předpovídáme, kdo vyhraje, permanentně máme otevřenou stránku HLTV s výsledky a vždycky víme, proč náš vybraný tým prohrál. V poslední době ale přichází i mnoho možností, kde svá slova podtrhnout i činy. PickEm's, Fantasy ligy, nebo kurzové sázení. A právě poslední jmenovaná příležitost u nás pomalu leč jistě rozkvétá.

 

 

Možnosti

Pro dnešní příklad si vypůjčím sázkové možnosti u české sázkové kanceláře Fortuna, respektive jejich webových stránek ifortuna.cz. Ta na BLAST Paris Major nabízí sázky na jednotlivé zápasy a jejich podrobnosti:

Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?

 

Už ty samy o sobě nabízejí docela lákavé kurzy. Jak vidno, bookmakeři za nejpravděpodobnějšího vítěze považují Monte a Team Liquid, to ale není tak samozřejmé úplně pro každého.  GamerLegion jsou poměrně velkou neznámou a jako totální outsideři se prokopali až do čtvrtfinále, přičemž si namazali na chleba nejednoho zástupce našeho regionu - Davida "frozen" Čerňanského z MOUZ, Adama "NEOFRAG" Zouhara z OG a Martina "STYKO" Styka z Apeks, z toho první dva eliminovali z turnaje. Monte na druhou stranu poslali k eliminaci i NaVi, takže jsou poměrně silným vyzyvatelem. Apeks také mají už proti Liquid jednu výhru, takže není vyloučeno, že pokud nevyhrají, aspoň dotáhnou zápas do třetí mapy.

Podrobné sázky

Ne vždycky se ale poštěstí, aby člověk našel tak dobré kurzy jako na zápas Monte proti GamerLegion. Třeba právě zápas Liquid proti Apeks. Pokud jste si prakticky jisti, že Liquid z turnaje eliminují Apeks, můžete jít jasnou cestou s výše uvedeným kurzem 1,47 a z každé své koruny posléze dostat dalších 47 haléřů navíc. Taková návratnost je bezpečnější, ale za to ne tak vysoká. Pokud jste si jistí, že Apeks dostanou v zápase proti Liquid opravdový klepec a po dvou mapách bude hotovo, můžete se vydat cestou o něco rizikovější, ale za to potenciálně výnosnější, a vsadit si na přesný výsledek 2:0. Pokud vyhrajete, sázkovka vás odmění o mnoho lepším kurzem 2,50, což znamená, že svůj vklad víc než zdvojnásobíte.

 

Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Photo credits: Joao Ferreira, PGL

Podrobné sázky mohou mít různou podobu. Lze vsadit na vítěze první mapy, celkový počet map (bez vybraného vítěze - takže pokud vyhrají Liquid 2:0 nebo Apeks 2:0, sázkou na Počet map: Méně než 2,5 vyhrajete v obou případech), nebo handicapy. Handicap znamená, že k výsledku daného týmu přičtete, nebo naopak odečtete, určitý počet map nebo kol. 

Podívejme se například na handicapy u 1. mapy zápasu:

 

Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?

 

Jako "bezpečnější" sázka v této kategorii se jeví Liquid -2.5. Co to ale tedy reálně znamená? 

Jakmile mapa skončí, k výslednému skore vybraného týmu, v tomto případě Liquid, odečtete (u handicapu je -) 2,5 bodu. Pokud by s Liquid i přes tenhle handicap vyhráli, dostanete výhru s lepším kurzem 1,77. Řekněme tedy, že první mapa skončila 16-12 pro Liquid. Apeks tedy prohráli o 4 body, a vy jste si vsadili na handicap -2.5. Tím se z 16-12 stává 13,5-12 a vítězem tak v této realitě jsou stále Liquid a vy!

 

Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Photo credits: @TeamLiquidCS, Twitter

Co když je ale handicap pozitivní? Podívejme se na méně bezpečný handicap v této nabídce, kterým je Apeks +2,5. Ten říká, že pokud k finálnímu skore připočtete Apeks 2,5 bodu a oni vyhrají, vy dostanete svoje peníze nazpět i s výhrou. Tentokrát vezmu skore 16-14 pro Liquid. Ke 14 bodům, které Apeks dostanou, přičtete 2,5 bodu a jste náhle na 16-16,5, což pro vás znamená výhru s kurzem 1,91. 

Sázky na hráče

Pokud máte pocit, že jste perfektně seznámeni se stylem nějakého hráče a víte, jak se mu bude v daném zápase dařit, můžete využít sázky na jednotlivé hráče. 

Podívejme se třeba na Jonathana "EliGE" Jablonowského. Ten i přesto, že proti Apeks prohráli, měl fantastické skore 28 killů ku 21 smrtem. Na druhou stranu, není zrovna nejkonzistentnější střelec - proti Into the Breach nastřílel méně než 15 killů na každé mapě. 

 

Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?

Source: HLTV.org

Otázkou je, jestli bude obdobně nekonzistentní i proti Apeks. Například proti Fluxo, ale i proti Complexity se mu nepovedlo vytáhnout se nad hranici 18 killů. Jestliže tak nevěříte, že se mu to povede i tentokrát, nabízí se kurz 1,85 na to, že bude mít na první mapě méně než 18 killů. Fortuna ale nabízí mnoho různých hráčských kombinací, fantazii se tak meze nekladou.

Major se blíží ke konci, co na to sázkovky?

 

Po registraci u sázovek se tak můžete svobodně pustit do her. Pakliže však kurzové sázení vyzkoušíte, nezapomeňte sázet s rozumem a dostatečnou obezřetností! Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama