Martin "spajKK" Beneš: Komunita ukázala, že je jedna z největších na světě
Gaming PUBG Článek Martin "spajKK" Beneš: Komunita ukázala, že je jedna z největších na světě

Martin "spajKK" Beneš: Komunita ukázala, že je jedna z největších na světě

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 5. 2021 10:48

Ambasador Grunex Masters hodnotí proběhlou ligu.

Reklama

Jarní liga Grunex Masters v PUBG je za námi. Dva měsíce bitev, stovky vyřčených slov, vystřelených nábojů a získaných bodů, které vedly k vítězství týmu do środka. Celou tu dobu na ligu dohlížel Martin "spajKK" Beneš, který jako ambasador a komentátor provázel diváky streamovanými zápasy. Na poslední rozhovor jsme si tak nemohli přizvat nikoho jiného než právě Martina, který se rozpovídal nejen o Grunex Masters.


Ahoj spajKKu! Máš za sebou dvouměsíční Grunex Masters ligu, kterou si nakonec odkomentoval v pražském Grunex studiu. Tak nejdříve – jaké byly tvé pocity po posledním vyřčeném slovu?
Byl jsem šťastný za to, co jsme společně se Shadyem a Divinem vytvořili a hlavně co celý Grunex tým byl schopen divákům nabídnout.
Půjdeme i na začátek. Co sis říkal, když si se o Grunex Masters poprvé dozvěděl?
Takové to příjemné: "hmm", kdy jsem si říkal tak je to tady, něco co jsem jako  hráč dlouhou dobu očekával,  tak nyní mohu pro komunitu vytvořit a nabídnout jim podmínky které jim Grunex ještě nikdy nenabídl.
Když přišly první kvalifikace, vyrojilo se spousta nových i staronových týmů. Byl si rád za návrat některých jmen?
Staronové týmy, hráči , nebo-li "OGs", vždy rád uvidím v lobby. Přeci jen to jsou hráči, kteří naši PUBG komunitu dlouhou dobu táhli, někteří z nich ještě táhnout do dnes a spousta z nich má i do dnes fanoušky, kteří je rádi ve hře uvidí.
S postupem ligy bylo vidět, že si hráči cenili návratu PUBG na českou scénu. Projevila podle tebe komunita zájem o tuto hru dostatečně?
120 registrovaných týmů, 480 hráčů, takové čísla jsme měli naposled v roce 2019. Komunita opět ukázala, že je jedna z nejstabilnějších a největších v rámci kompetitivního  PUBG na  světě.
Do hlavní fáze se dostalo 24 nejlepších týmů CZ/SK scény, ze které následně postoupilo nejlepších 16 do Grand Finále. Tedy – nejlepších alespoň podle bodování v tabulce. Chyběl ve výběru nějaký tvůj favorit?
Vikingekrig byl jeden z týmů který se nám bohužel do samotného GF nedostal a se sestavou, kterou tento tým disponoval, tak jsem je měl za jedny z favoritů turnaje, avšak  zde šlo krásně vidět, že ne vždy ti nejlepší frageři spolu dokáží vytvořit kvalitní tým.
Samotné Grand Finále. Po dlouhé době jsme mohli přinést alespoň komentovaný stream ze studia. Jak se ti komentovalo s dvojicí Divine a shadye?
Vůbec nic bych tomu nevytkl, na to jak málo času jsme měli na přípravu, tak to kluci zvládli  výborně. Shadye je samozřejmě zkušený borec který ti celý turnaj odkomentuje i když ho vzbudíš o půlnoci, avšak pro Divina to byl první turnaj, ještě k tomu jako hlavní v rámci analyst desku a zvládl to výborně. Kdybych mohl vyhlásit  MVP našeho komentátorského stanoviště, tak by jej získal Divine:)
Jak hodnotíš výkony týmů? Překvapily, nebo snad zklamaly tě nějaké celky?
Jak už sama komunita řekla, tak výkonostně to byl jeden z nejlepších turnajů u nás. Šlo krásně vidět jak spousta mladých týmů progresla svůj skill a dokázali konkurovat i těm nejlepším. Vyloženě zklamán jsem z nikoho nebyl, přeci jen když se podíváme na tabulku, tak i poslední  tým měl 40 bodů, což je  pouhá polovina na TOP4, všichni se snažili do poslední chvíle, respekt hráčům za to!
Celou ligu nakonec vyhrál zkušený tým do środka. Jáchym „sundej_boty“ Šimeček nám v rozhovoru prozradil, že se tým složil právě jen na českou ligu a podle něj členové patří na špičku této scény. Souhlasíš? Co říkáš na jejich vítězství?
To že patří na špičku této scény kluci potvrdili v samotném Grand Finále, tady není o čem. To že se tým složil právě  jen na českou ligu nám nic nezmění na tom, že tento tým nám v průběhu  celé kvalifikační a skupinové části dokazoval, že to mají stále v ruce a  kluci to nepřestali hrát. Krásná práce od nich a ještě jednou velká gratulace!
Teď půjdeme trošku na tělo. PUBG turnaj si komentoval po delší době, přičemž minulý rok v červenci si oznámil konec s touto hrou. Když si teď měl možnost sledovat tuto ligu, nemrzí tě zpětně toto rozhodnutí?
Nikdy v životě jsem nelitoval jakéhokoliv mého rozhodnutí, v daný okamžik jsem to tak cítil, rozhodl jsem se a za tím si stojím. Nikdy mě nenapadly myšlenky že by mě to mrzelo nebo že bych se chtěl zpět vrátit jako hráč. Já jsem rád že jsem mohl klukům umožnit tento turnaj a  rád pro ně udělám ihned další.
V našem rozhovoru z července si prozradil, že tvou poslední kompetitivní hrou bude Valorant, ten ale z pohledu komunitních a menších turnajů dost pohasl. Pokud by se podařilo tyto možnosti opět nastartovat, vrátil by ses zpět do prostředí esportu jako hráč?
Sám na sobě vidím, že už na to nemám, jsou to mladí talenti, kteří nás pardály hravě přestřílí. Chci se věnovat mé komunitě, lidem kteří mě denně sledují a přinést jim content,  který si zaslouží. S příchodem PUBG 2.0  si určitě budu chtít zahrát nějaký ten turnaj, i mírně vstoupit do toho "esportového" prostředí, avšak už nikdy nebudu dávat e-sportu tolik, co jsem dával. Priority mám trochu jinde a sebekritika mi jasně napovídá
A co od PUBG 2 očekáváš? Jeho vývoj je obecně známá věc, pracují na něm vývojáři jak klasického PUBG, tak PUBG Lite. Bylo by to právě PUBG 2, které by tě navrátilo do toho "pravého" esportu?
Očekávám nejlepší battleroyalovku všech dob s luxusním prostředím pro hráce, spousty FPS, minimum bugů, kvalitní matchmaking/ranked systém, naslouchání komunitě a hlavně starou, dobrou mechaniku PUBG jako takového. Na  e-sport jsem už odpověděl v předchozí otázce, určitě bych se do e-sportu částečně vrátil, avšak ne e-sport jako takový, že bych nedělal nic jiného, než že bych s týmem trénoval.
Poslední dvě otázky – je něco, co bys na Grunex Masters změnil? A pokud se objeví další sezóna, staneš se její součástí?
Změnil bych MVP a přidal pár vymožeností které mě napadly v průběhu turnaje.  Rozhodně, sem s tím!  Už tu máme Grunex Masters letní sezóna? Jdu do toho!:)
Díky moc za rozhovor a přeju hodně štěstí do budoucna! Chceš něco vzkázat našim fanouškům?
Pokud si tento rozhovor dočetl až sem, tak díky ti za to! Evidentně tě můj názor zajímá a o to jsem šťastnější, protože to nedělám na zdar bůh, což byl i  vlastně důvod proč jsem začal streamovat. Díky, mějte se krásně a buďte zdraví.

To byl náš ambasador Grunex Masters Martin "spajKK" Beneš, se kterým se snad už brzy potkáme u dalších projektů. A stejně tak doufáme, že i vy, naši fanoušci a diváci, nás budete nadále sledovat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama