Matěj "Nowikk" Krmela: Proti českým týmům si člověk může dovolit víc
Esport PUBG Článek Matěj "Nowikk" Krmela: Proti českým týmům si člověk může dovolit víc

Matěj "Nowikk" Krmela: Proti českým týmům si člověk může dovolit víc

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 5. 2021 09:59

Střelec ze zelených Entropiq se nám krátce zpovídal.

Reklama

Když se podíváme na CZ/SK PUBG scénu, asi nejvýraznějším celkem je tým Entropiq. Profesionální organizace dává už od svého počátku najevo obrovské ambice a pochopitelně si tak vybírá ty nejlepší hráče u nás. Ještě před spuštěním Grand Finále Grunex Masters jsme vyzpovídali střelce Matěje "Nowikka" Krmelu nejen o jeho pocitech z Grunex Masters.

Matěj "Nowikk" Krmela: Proti českým týmům si člověk může dovolit víc


Ahoj Nowikku, předně gratuluji k postupu do Grand Finále, i když o tom nejspíše nešlo pochybovat. Ještě před PUBG se tě ale zeptám – co děláš v běžném životě?
Celý můj život se točí víceméně kolem PUBG, ale když už nehrají PUBG, trávím čas s mými přáteli, kteří mi dost pomáhají abych se od tryhardu trochu odreagoval a pročistil si hlavu
Do EIQ si nastoupil prakticky přesně před rokem. Ještě před tím si působil v Inside Games i v eSubě. Rozdílný přístup týmů je viditelný už na první pohled, čeho si ty ceníš nejvíce?
Rozdílný přístup vnímám opravdu hodně a mně se obecně opravdu líbí, jak profesionální organizací Entropiq je. Máme tu ty nejlepší podmínky, co si můžeme přát a díky podpoře fanoušků i managementu beru Entropiq jako svoji druhou rodinu.
A jak ses vůbec do EIQ dostal? Vybral si tě přímo tým, nebo ses o místo v týmu snažil sám?
Oslovil mě přímo tým, jestli bych neměl zájem zkusit u nich tryout, tato nabídka samozřejmě nešla odmítnout a asi po měsíčním tryoutu se rozhodli, že semnou chtějí pokračovat i nadále. Já už od začátku věděl, že za Entropiq hrát chci, takže v podstatě nebylo co řešit.
Jaké byly týmové ohlasy na Grunex Masters?
Na Grunex Masters jsme se těšili, protože je to velký český turnaj a na ty se člověk vždycky těší. Je super, že tu něco takového opět je a je vidět, že CZ/SK PUBG komunita je opravdu silná! Doufám, že podobných turnajů tu bude více, protože je vidět, že je o ně zájem.
Ještě nedávno jste bojovali v ESL lize, bylo těžké kombinovat evropskou a českou ligu?
Bylo to těžké hlavně kvůli časovým střetům. Jak ESL, tak Grunex se totiž často hráli ve stejný den, takže jsme společně s adminy museli najít cestu, jak to udělat, aby vše běželo tak, jak má. Ne vždy to šlo dobře zkombinovat a bohužel jsme to nakonec museli udělat tak, že jsme jako tým vynechali poslední mapu, kterou za nás odehráli manažer Richie, trenér Pistola a analytik Šimon.
Klimson z Fadee Gaming tvrdil, že rozdíl mezi hraním s českými a zahraničními týmy je obrovský, vnímáš to stejně? Popřípadě v čem je rozdíl?
Určitě je tu rozdíl velký, evropské týmy jsou mnohem zkušenější a mnohem více vás trestají za chyby, které uděláte. Naopak proti českým týmům si člověk může dovolit víc, ale hlavně playstyle týmů na domácí scéně je výrazně odlišný, takže je někdy složitější přizpůsobit se konkrétním situace.
Hlavní fáze pro vás byla nejspíše jednodušší, co Grand Finále? Proběhl trénink nebo jste měli po ESL volnější režim?
Jelikož jsme hned po ESL pokračovali v turnaji PSL, tak moc volnější režim nebyl. Přímo na Grunex jsme se tedy nějak speciálně nepřipravovali.
Trošku mimo esport – na posledním hracím dni se spajkk zmínil o PUBG 2. O pokračování PUBG se tak obecně ví, údajně ale kvůli tomu stagnuje současný vývoj PUBG. Vnímáš to stejně? A jak vidíš budoucnost PUBG, popřípadě PUBG 2?
Tohle upřímně moc nesleduji, je mi jasné, že minimálně dokud se nedohraje letošní sezóna v pubg, tak PUBG 2 určitě nevyjde, takže se snažím soustředit hlavně na tuhle sezónu a neřeším, co bude za rok. O problémech PUBG se ví dlouhodobě, ale není to nic natolik strašného, abych se nedokázal soustředit na můj vlastní progres.
Díky moc za rozhovor a přeju hodně štěstí! Chceš něco dodat?
Chtěl bych poděkovat všem našim fanouškům za neuvěřitelnou podporu, kterou nám dávají v chatu, a taky všem mým známým a přátelům, za to jak mě podporují v tom, co dělám a co miluji!

Prozatím se Entropiqu v Grand Finále moc nedaří a favorizovaný celek se nachází na osmém místě. I za Nowikka tak doufáme, že se borcům bude dařit a třeba urvou i první místo. Fandit můžete už dnes od 15:00 na twitch.tv/spajkk!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama