Microsoft na E3 s exkluzivkami a spoustou herních novinek
Gaming Článek Microsoft na E3 s exkluzivkami a spoustou herních novinek

Microsoft na E3 s exkluzivkami a spoustou herních novinek

Jakub Osička

Jakub Osička

12. 6. 2017 11:51

Kromě nejvýkonnější konzole jsme viděli Life Is Strange 2, nové Metro nebo Assassin's Creed z Egypta.

Reklama

Prezentace Microsoftu na E3 2017 byla velkolepá a všichni se samozřejmě těšili zejména na představení tzv. Projectu Scorpio, ze kterého se nakonec vyklubala aktuálně nejvýkonnější konzole na světě - Xbox One X. Do prodejů by měl přijít 7. Listopadu a cena by měla činit 499 USD, což by u nás mělo znamenat částku 13 490 Kč.

Výkon je skutečně razantní. Grafický procesor zvládá 6 teraflops při 1,172 GHz, paměť bude mít velikost 12 GB GDDR5 s vlastní propustností 326 GB/s. Microsoft tak chce hráče připravit na skutečné hraní ve 4K. Více se o konzoli dozvíte ZDE .

Světové premiéry na silnici i v podzemí

Postupně se ale dostáváme k odhalení mnoha titulů a právě prvním z nich je Forza Motorsport 7, která je nepřekvapivě exkluzivní právě pro Xbox One a Windows 10. U tohoto titulu se můžeme těšit na rozlišení 4K při zachování 60 FPS.

V další řadě přišlo na velmi povedený trailer postapokalyptického Metro Exodus, které vychází z knižní předlohy Metro 2033 a Metro 2035 autora Dmitrije Gluchovského. Venku bude příští rok.

Asasíni z Egypta a „exkluzivní“ Playerunknown’s Battlegrounds

Na poli Ubisoftu se také nezahálelo a tentokrát nás zavede do starověkého Egypta, jakožto rodiště prvních asasínů. Assassin’s Creed Origins. Vydání je stanoveno na 27. říjen 2017 pro platformy PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Na pódiu se také objevil Brendan Green, kterého můžete znát pod pseudonymem Playerunknown. Ano – dočkali jsme se oznámení, že Playerunknown’s Battlegrounds bude exkluzivním titulem pro Xbox One. Alespoň tedy co se týče světa konzolí, protože samozřejmě nesmíme zapomínat na primární PC verzi.

Zombie, další battle royale a Minecraft

Ve zvláštním pastelovém grafickém kabátu byla představena kooperativní akční hra Deep Rock Galactic, která by rovněž měla být výhradně dostupná pro Xbox One. Dostalo se i na State of Decay 2, který by měl rovněž podporovat službu Xbox Play Anywhere. Svým trailerem úplně nenadchl grafickým zpracováním a zejména animacemi. Vychází na jaře 2018.

Jako další byl představen The Darwin Project, který nejspíš vyjde ze žánru battle royale, ale zároveň představí postavy s různými speciálními schopnostmi a mnohem arkádovější styl hraní. Po boji o přežití se pozornost obrátila k Minecraftu. Přichází totiž cross platform hraní a poprvé tak budou moci spolu hrát všechny platformy od mobilu přes VR, PC až po konzole.

Piráti v Sea of Thieves a menší hříčky

Následovalo mnoho dalších více či méně výrazných titulů. Bojovka Dragonball Fighter Z nabídne souboje 3 vs 3, Black Desert zase zajímavé MMORPG. Další exkluzivkou je potom zajímavá pixel-artová hra The Last Night s nádechem kyberpunku. Velmi v rychlosti byla představena také hříčka The Artful Escape. Příští rok přijde také novinka s názvem CodeVein od Bandai Namco.

Větší pozornost byla věnována pirátskému dobrodružství Sea of Thieves, ve kterém hráči budou hledat poklady, bojovat, plnit questy a objevovat různorodé ostrovy napřič oceánem. Trailer vytvořený přímo ze záběrů ze hry s vtipným komentářem určitě dokáže oslovit a hra vypadá zábavně.

Dále jsme měli možnost vidět trailer ke hře Tacoma nebo roztomilého lišáka v 3D skákačce Super Lucky’s Tale. V grafickém nádechu starých Disneyovek se nese hra další akční skákačka s názvem Cuphead. Následovala dynamická akční střílečka z městského prostředí Crackdown 3 s datem vydání 3. Listopadu 2017. Do temných jeskyní se zase vydáme v akční hře Ashen, jejíž trailer také zapůsobil svou atmosférou velmi dobře.

Chloé je zpátky - Life Is Strange klepe na dveře

Pojďme ale k zajímavějším odhalením. Těšili jsme se na jakékoliv novinky ohledně pokračování Life Is Strange a dočkali jsme se. Trailer ukázal, že půjde o prequel k původní hře  s příznačným názvem Before the Storm a potkáme staré známé postavy – Chloé, Franka nebo třeba Rachel. Tentokrát se děj rozdělí mezi tři epizody a první z nich by měla vyjít už 31. Srpna 2017.

10. října potom můžeme čekat Middle-Earth Shadow of War, který rozhodně potěší fanoušky světa Pána Prstenů nejen Balrogem v kovovém brnění.

Ori se vrací a více informací o Anthem od Bioware

Pozitivního ohlasu se dočkalo i 2D zpracování pokračování skákačky Ori and the Blind Forest. To získalo opět krásný grafický kabát, emotivní hudbu a název Ori and the Will of the Wisps. I tady se bavíme o exkluzivním vydání pro Xbox One a Windows 10.

Zraky se samozřejmě upíraly hlavně na hřeb večera – hrdinskou akci s výborným grafickým zpracováním s názvem Anthem od studia Bioware. Speciální obleky nabídnou hráčům nadlidské schopnosti a vše vypadá výborně, pokud si vystačíte s kooperativní akcí ve velkém otevřeném světě.  Herní mechaniky vlastně neukázaly nic speciálního, ale vše evidentně funguje a graficky je prostředí a efekty na opravdu perfektní úrovni.

Záznam celé konference najdete zde:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama