Minihra Steamu - pro někoho klikačka, pro jiné výzva plná skriptů
Zajímavosti Článek Minihra Steamu - pro někoho klikačka, pro jiné výzva plná skriptů

Minihra Steamu - pro někoho klikačka, pro jiné výzva plná skriptů

Jakub Osička

Jakub Osička

23. 6. 2018 15:22

Letní slevy na Steamu nepřinesly jen lepší cenovky na spoustě her - je tady opět i propracovaná minihra.

Reklama

Letní intergalaktické slevy na Steamu nepřinesly jen lepší cenovky na spoustě her - je tady opět i propracovaná minihra, kterou někteří uživatelé vzali opravdu vážně. Zatímco se na první pohled drobná klikačka s názvem Saliens, ve které se svým customizovatelným mimozemšťanem pomáháte vyčistit planety od nepřátelských zlých Duldrumů, jeví jako krátkodobá oddechovka, uživatelé Redditu, 4chanu a dalších komunit mají jiný názor.

Hon na odznaky

Už v roce 2015 totiž Valve přišlo s podobnou minihrou, ve které sjednotilo obrovské skupiny hráči v boji proti různorodým monstrům. Uživatelé naprogramovali speciální skripty, které účastníkům pomohly maximálně využít potenciál svých postav a komunity se začaly předhánět s tím, kdo dosáhne na limitní úroveň s číslem 100 000 000 a odnese si speciální odznak, který Valve pro "scriptaře" připravilo.

Minihra Steamu - pro někoho klikačka, pro jiné výzva plná skriptů

Situace se opakuje i tentokrát. Sice v nových Saliens v důsledku levelujete především vlastní postavu, nicméně i tak se opět objevily speciální kousky kódu, díky kterým můžete minihru hrát automaticky s využítím maximálního potenciálu a bez nebezpečí, že byste si z nekonečného klikání uhnali syndrom karpálního tunelu. Reálná přidaná hodnota je diskutabilní - málo přínosná hlavně tehdy, pokud nelpíte na vlastnictví opravdu vzácných odznaků z vysokých úrovní, které si můžete vystavit na profilu. 

Krásné na celé akci je ale především to, jak hráče spojuje. Pokud byste se do maratonu chtěli přidat, mrkněte do subredditu /r/Saliens.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama