Mladí a úspěšní. Kdo jsou nejvýdělečnější youtubeři Česka v roce 2023?
Zajímavosti Článek Mladí a úspěšní. Kdo jsou nejvýdělečnější youtubeři Česka v roce 2023?

Mladí a úspěšní. Kdo jsou nejvýdělečnější youtubeři Česka v roce 2023?

Jarmil Černý

Jarmil Černý

4. 7. 2023 16:41

Portál Forbes.cz zveřejnil seznam nejvýdělečnějších youtuberů a streamerů za rok 2023

Reklama

Portál Forbes.cz zveřejnil seznam nejvýdělečnějších youtuberů a streamerů za rok 2023. Internetové celebrity si v meziročním porovnání polepšily. Nejlepších 10 jmen vydělalo dohromady přes 160 milionů korun. Před rokem to bylo pouze 118,5 milionu. V roce 2022 se nejvýdělečnějším youtuberem stal tvůrce stojící za kanálem FIZIstyle s ročním výdělkem 22 milionů korun.

„Elitní desítka vydělala v souhrnu o 42 milionů více než o rok dříve, tedy konkrétně přes 160 milionů korun. Mimo jiné i proto, že do příjmů některých tvůrců se v průběhu posledních měsíců začaly výrazně propisovat příjmy získané prostřednictvím předplatitelských platforem, jako jsou Herohero nebo Patreon,“ upřesňuje možný důvod nárůstu ročního výdělku Forbes.cz.

Žebříček ovládli youtubeři

Žebříček nejvýdělečnějších youtuberů a streamerů za rok 2023 ovládl opět youtuber z kanálu FIZIstyle. Dle odhadu si ročně přijde na 24 milionů korun, oproti 20 milionům z minulého roku. O jedno místo si v žebříčku pohoršil Baxtrix, před kterého se na druhou příčku dostal Tary s výdělkem 21 milionů korun. Nováčkem v žebříčku je Jon Marianek, který se proslavil především svými videi ze života z Ameriky, kde pracuje pro slavnou americkou internetovou celebritu Jake Paula. Jon obsadil čtvrté místo s ročním výdělkem 16 milionů korun. Na páté pozici se nachází youtuber MenT, jehož tvorba a další aktivity mu ročně vynese 15 milionů korun.

Kolik si vydělá Agraelus?

Celkově šesté místo a neoficiální první místo mezi streamery obsadil Agraelus. Jeho roční výdělek odhaduje Forbes ve spolupráci s agenturou Subscribe na 15 milionů korun. Se 14 miliony korun ročně ho dohání další velké jméno vysílací platformy Twitch, Xnapy.

Nejstaršímu zástupci je 37 let

O jednu pozici se propadl Erik Meldik, který se dříve věnoval kanálu ViralBrothers a nyní se soustředí spíše na videa z rodinného života či na provozování různých eshopů společně se svojí ženou Dominikou Šťovíčkovou. Erik je ve 37 letech nejstarším zástupcem youtuberské generace v tomto žebříčku.

Nové tváře a kdo musel z kola ven?

Devátou příčku zaujal Ondřej Koběrský, který je známý ze svého kanálu zaměřeného primárně na investice. Je také osobou stojící za nejvýdělečnějším účtem na platformě Patreon v České republice. Patreon je platforma zaměřená na monetizaci obsahu, kde si tvůrce nechává za svůj obsah platit měsíční příspěvky ve výši, kterou si sám nastaví. Ondřej si dle Forbesu přijde na 13,5 milionu korun ročně.

Druhým nováčkem v žebříčku je youtuber Stejk s ročním výdělkem 11 milionu korun. Úspěšným tvůrcem na youtube se stal už v době, kdy bylo „youtuberství“ v Česku ještě v plenkách. Nyní se ale zaměřuje převážně na svůj podcast Hype-Cast, který provozuje společně s Martinem Molnarem. Dle Forbesu jde o nejrychleji rostoucí kanál na Youtube v České republice.

Z žebříčku letos vypadl youtuber Kovy. Ten je známý svými edukačními videi. Své místo neobhájily ani youtuberky Veronika Biasiol či Anna Sulc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama