Mód Skyrim Together, který vydělává 33 tisíc dolarů měsíčně, byl obviněn z krádeže zdrojového kódu
Zajímavosti Článek Mód Skyrim Together, který vydělává 33 tisíc dolarů měsíčně, byl obviněn z krádeže zdrojového kódu

Mód Skyrim Together, který vydělává 33 tisíc dolarů měsíčně, byl obviněn z krádeže zdrojového kódu

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

3. 3. 2019 15:23

A drama v modérké komunitě je na světě

Reklama

Jak jsme již nedávno psali, chystá se multiplayerový mód pro fanoušky Skyrimu, který umožní společnou hru až pro osm hráčů naráz. Ovšem nyní čelí obvinění z krádeže zdrojového kódu jiného týmu.

Tvůrci toolu Skyrim Script Extender už roky vedou hádky s týmem Skyrim Together, protože používají jejich zdrojový kód a dokonce výslovně uvedli: "Z důvodu záměrného porušení autorských práv a naprostého nerespektování moderské etikety, se týmu Skyrim Online výslovně zakazuje používání kteréhokoli z těchto souborů k jakémukoli účelu."

To ovšem nijak nezabránilo týmu Skyrim Together, aby dál pracovali na svém projektu, který nyní přijímá podporu z Patreonu a momentálně získává přes 33 tisíc dolarů měsíčně. Což už nejsou žádné drobné. Mod Skyrim Together, který využívá práci jiných lidí (kteří obvykle nabízejí svou práci na módech zadarmo) a vydělává na ní velké částky peněz, představuje opravdu vážný problém a stejně vážná jsou i související obvinění

Jako odpověď uveřejnil člen týmu Skyrim Together následující komentář na Redditu: "S lidmi z SKSE jsme měli v minulosti neshody, snažili jsem se s nimi komunikovat, ale oni nám nikdy neodpověděli. Proto jsme jejich kód přestali používat. Je možné, že v módu jsou ještě zbytky jejich kódu, které jsme přehlédli, protože odstranění není snadné. To je hlavně naše chyba, protože jsme při práci na některých částech kódu velmi spěchali. Každopádně zajistíme, aby cokoliv co nám proklouzlo bylo odstraněno v příštím patchi." 

Tentokrát už se odpovědi dočkali a byla velmi ostrá: "Takže aby bylo jasno, říkáte, že jste začali používat náš zdrojový kód, potom jste nás požádali o povolení, nikdy jste ho neobdrželi, dále jste ho používali, později ho část odstranili. A po celou dobu jste si nechali za přístup platit."

 

Moderská scéna je vždy plná dramat a projekty, jako jsou modpacky, které spojují práci velkého množství lidí, byly vždycky zdrojem kontroverzí, každopádně na stránkách Skyrim Together je uvedeno, že si jej zahrajeme již letos, ale pod vyjádřením na Redditu uvedli, že jsou k releasu ještě velmi daleko a celý mód je velmi nestabilní. Tak uvidíme, co se z toho dále vyvine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama