MSI 2023: JDG ovládli strhující souboj dvou neporažených týmů
Esport League of Legends Článek MSI 2023: JDG ovládli strhující souboj dvou neporažených týmů

MSI 2023: JDG ovládli strhující souboj dvou neporažených týmů

Jakub Kavka

Jakub Kavka

20. 5. 2023 20:21

Turnaj MSI měl na programu další sérii. Tentokrát se však utkali dva největší favorité na titul.

Reklama

Prozatimní vývoj MSI, nám fanouškům nabídl až na vyjímky, v celku jednoznačné zápasy. Západní týmy nedosáhly protřebné kvality a když už se utkaly týmy z Asie mezi sebou, taky jsme čekali mnohem víc (kromě zápasu T1 vs. GenG). Program turnaje měl však další souboj na řadě a tentokrát se jednalo o bitvu dvou, dosud neporažených celků na turnaji - korejských T1 a čínských JDG.

Souboj dvou největších favoritů na titul tak mohl dát jistou nápovědu, že tentokrát by mohlo jít o velmi atraktivní sérii. A to, co si fanoušci s experty představovali, že tato série bude pořádná divočina, to také dostali. Na jedné straně korejský titán všech titánů - T1, smrtící sestava korejských hvězd v čele s legendárním Fakerem. Na druhé straně aktuálně nejlepší čínský celek JDG, jehož sestava obsahuje to nejlepší, co liga LPL může nabídnout.

Série nabídla uplně jiný obraz hry, než na co jsme dosud byli zvyklí. Oba celky ukazovaly od prvního zápasu, jak se hraje momentálně nejlepší League of Legends. Každý souboj byl jak z učebnice. Fantastická trpělivost v soubojích, nádherné výměny, taktická přesnost a genialita. Ve srovnání s tím, co jsme mohli vidět v rukou našich evropských nebo amerických zástupců, tohle byl absolutní balzám na duši a perfektní ukázkou toho, jaký kus cesty nám chybí.

Diváci dostali strhující bitvu dvou gigantů v krásném, pětizápasovém balení. Experti se rozplívali nad tím, jak každý, kdo se podílel na této skvělé bitvě, přidával něco ze svého úmění. Faker hledal se svým Nautilem, fantastické odchyty. Knight terorizoval soupeře svým pohybem a obrovským přehledem. Bot nabídl souboj dvou nejlepších marksmanů světa - Gumayusiho a Rulera. Když jste se podívali na lineup týmů, co role, to prakticky nejlepší hráči světa v jejich aktuální a nejlepší formě.

Bitvu LCK a LPL, však mohl vyhrát jen jeden. Čínský celek se osmělil dřív a zahájil sérii vedením. T1 pak dokázali dvěma zápasy sérii otočit na svoji stranu a získat match point. JDG však dokázali sérii zdramatizovat a připravit pro všechny již tradiční Silver Scrapes, které si fanoušci jako vždy, náramně užili.

Pátý, rozhodující zápas série přidal ještě na osudovosti. Souboj dvou velkých fanouškovských táborů v hledišti přidával k tomu co jsme viděli, další úroveň. Čínský šampión však udržel nervy na uzdě lépe, než jejich korejský protějšek. I když se Gumayusi snažil proti Rulerovi, v kritický moment jeho spoluhráči z T1, nedokázali zastavit přesnější exekuci JDG. A to ani přesto, že T1 měli na papíře lepší kompozici.

Čínský obr uzmul třetí výhru v sérii, ovládl ji výsledkem 3-2 a vyčká na svého vyzyvatele ve finále. Pro T1 tak čeká opravný zápas, jeho soupeř vzejde ze souboje GenG a Bilibili Gaming. Nicméně lze tušit, že pokud Faker a jeho parta odehrají stejné představení znovu, v opravné sérii, odveta s JDG bude opět grandiózní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama