multiplayerova-hra-mezi-ruznymi-platformami-diky-microsoftu
Zajímavosti Článek MultiPlayerová hra mezi různými platformami díky Microsoftu

MultiPlayerová hra mezi různými platformami díky Microsoftu

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

15. 3. 2016 15:17

Microsoft oznámil službu, která umožní hrát MP hry mezi počítačem, Xbox One i jinými konzolemi.

Reklama

MultiPlayerová hra mezi různými platformami díky Microsoftu

Společnost Microsoft právě udělala obrovský krok ke zlepšení multiplayerových her. Oznámila totiž novou službu Cross-Network Play, která umožní propojení multiplayerových her mezi různými platformami, abychom byli přesnější, v počátku se bude jednat o PC s operačním systémem Windows 10 a nejnovější Xbox One konzolí. Jinými slovy, díky tomuto kroku si na své Xbox One konzoli budete moci zahrát multiplayerovou hru s kamarádem, který jí bude hrát na svém počítači.

MultiPlayerová hra mezi různými platformami díky Microsoftu

Americká společnost Microsoft se podle vyjádření nebrání tomu, aby se do téhle možnosti zapojili i jiné společnosti se svými herními konzolemi, včetně konkurence v podobě Sony se svou PlayStation 4. Jak se k této nabídce konkurence postaví si budeme muset ještě počkat.

Mezi hráči tahle novinka vzbudila pozitivní reakce. Negativní se samozřejmě objevují taktéž, ovšem pokud služba hráčům umožní vybrat si svého soupeře (zda bude ze stejné platformy nebo nikoliv), měli by zaniknout. Pokud už se na tuhle novou službu těšíte, buďte v pozoru, první hrou, která Cross-Network Play využije je Rocket League.

"Samozřejmě je jen na vývojářích, jestli tuto funkci využijí, každopádně hráči na Xbox LIVE si budou moci zvolit, zda chtějí hrát s uživateli na jiných platformách, nebo jen s dalšími hráči vlastnící konzoli Xbox. Jsme nadšeni, že můžeme potvrdit, že titul Rocket League od studia Psyonix bude první hra, která tuto novou službu využije. Hráči na Xboxu budou moci hrát společně s kamarády na PC, ale nebráníme se ani rozšíření o další platformy."

MultiPlayerová hra mezi různými platformami díky Microsoftu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama