Na Masarykově univerzitě mají předmět zaobírající se Kingdom Come
Zajímavosti Článek Na Masarykově univerzitě mají předmět zaobírající se Kingdom Come

Na Masarykově univerzitě mají předmět zaobírající se Kingdom Come

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

20. 11. 2018 17:59

Na MUNI vyučují dějiny husitství po svém.

Reklama

Česká hra Kingdom Come je s námi necelý rok a už stihla oslavit nejeden milník, získat mnohá ocenění a dostat se do povědomí většiny hráčů. Kdo z herního světa nezná Kingdom Come, jako by nebyl. Hra je u nás natolik populární, že se Masarykova univerzita v Brně rozhodla pro letošní podzimní semestr otevřít nový předmět, který se zaměřuje na předhustitské období českých dějin. Na tom samotném by nebylo nic zvláštního, kdyby se však nejednalo o výuku spojenou se počítačovou hrou Kingdom Come.

Samotné kantory zaujal cíl vývojářů, což bylo udržet hru v určitých mezích realistickou a zároveň zábavnou formou informovat svět o zajímavém období našich dějin. A co je vlastně cílem předmětu? Podle jednoho z historiků, působícího na Masarykově univerzitě, chtějí studentům představit dobu, ve které se samotná hra odehrává a zároveň poukázat na rozdílnou interpretaci minulosti z pohledu historika a popkultury.

Historici se však vesměs shodují, že Kingdom Come je spíše historický román, který je však ve svém žánru vyprávěn excelentně, kde se skrývá příběh osobní pomsty a je velmi snadné určit, kdo je zde padouch a kdo hrdina. Nemůžeme však očekávat, že se z něj dozvíme, jak to opravdu bylo.

Niže se můžete podívat, jak taková přednáška probíhá:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama