Natus Vincere jsou šampiony BLAST Global Finals
Esport CS:GO Článek Natus Vincere jsou šampiony BLAST Global Finals

Natus Vincere jsou šampiony BLAST Global Finals

Michael Douša

Michael Douša

26. 1. 2021 11:27

S1mple ve Grandfinále BLAST PREMIER Global Finals převálcoval Francouze i Dány.

Reklama

Natus Vincere po nešťastném začátku proti Liquid ukázali, že jsou zpátky ve hře a poradili si se světovou dvojkou i jedničkou.

 Vitality vs. Natus Vincere: 1-2

Nuke, výběr NaVi, začal výhodou pro Vitality, NaVi se ale velmi rychle dostali zpátky do hry a podařilo se jim první polovinu ukočírovat na 8-7. V druhé půlce ale zazářil Mathieu "ZywOo" Herbaut a Vitality se dostali až na map point za skore 15-9 a měli vítězství na první mapě na dosah. Natus Vincere se ale pustili do šíleného a možná až nemožného comebacku, ale z nemožného udělali skutečné a v prvním přesčase porazili Francouze 19-17. Overpass z dílny Vitality byl od začátku velmi vyrovnaný v první i druhé polovině, jakmile se Natus Vincere dotáhli na 12-12, Vitality se pustili do tvrdé ofenzivy a ukončili mapu 16-12. Decider Dust II měl dobrý začátek pro Francouze, NaVi se ale svižně dostali do vedení a první polovinu uzavřeli dominantním skore 10-5. Vyhrané pistole ale dostaly Vitality zpátky do hry, nicméně NaVi byli na Dustu jednoznačně lepším týmem - díky ecu si uzmuli vítězství 16-10 a 2-1 nad světovou dvojkou.

Natus Vincere vs. Astralis: 2-0

Paradoxně bylo finále poněkud antiklimatickým koncem tak grandiózního turnaje o 600 tisíc dolarů. Opět se začalo na Nuku, který za svůj tým vybral Kiril "boombl4" Michailov a začali tentokrát úspěšněji, než jejich dánští protějšci. Jakmile je Dánové dotáhli, NaVi se zase pustili do svého díla a zakončili první polovinu s marginální výhodou 8-7. Tu si ale ponechali i ve druhé polovině, kdy především díky opět skvělé formě Aleksandra "s1mple" Kostylieva získali jako první map point a Astralis se nepodařilo jejich náskok 3 kol dotáhnout, a tak si NaVi připsali opět svou mapu. Inferno, výběr Astralis, byl pro Dány tragédií. Zde na rusko-ukrajinské straně zazářil též kapitán boombl4, který si připsal dokonce víc killů, než s1mple. NaVi začali CT stranu velmi dominantně, Astralis se nedařilo svá vyhraná kola řetězit, a tak se točili v bludném kole špatné ekonomiky. Se skore 10-5 se NaVi pustili do druhé poloviny, na níž neprohráli jediné kolo a převálcovali Astralis 16-5 na jejich vlastní mapě a šli si tak pro trofej a 600 tisíc dolarů k tomu. 

BLAST PREMIER Global Final živě na twitch.tv/czctv

Díky oficiálnímu partnerství Grunexu s touto prestižní ligou světového formátu jsme vám mohli přinést ty nejzajímavější zápasy celé podzimní části BLAST PREMIER. Českým vysíláním tě provázel Kaparzo, Shadye, TheWhiteMish, Itsterez, Storm, Deethane a Blade.

Děkujeme hlavnímu partnerovi Fortuna a dalším partnerům CZC.cz, herní monitory LG UltraGearLYNXBig Shock!

Díky CZC.cz si stále můžeš v rámci BLAST PREMIER až do 28. února nakoupit se slevou 100 Kč při nákupu nad 1 000 Kč s promo kódem GRUNEXBLAST100.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama