Největší obchod v historii esportu, TSM si přidá za jméno 3 písmena a získá více jak 4 miliardy
Esport Článek Největší obchod v historii esportu, TSM si přidá za jméno 3 písmena a získá více jak 4 miliardy

Největší obchod v historii esportu, TSM si přidá za jméno 3 písmena a získá více jak 4 miliardy

David Jiránek

David Jiránek

5. 6. 2021 02:09

Riot změnu jména ve svých hrách nepovolí.

Reklama

Světová esportová organizace TSM (Team SoloMid) oznámila dohodu, která svojí velikostí na poli esportu opravdu nemá obdoby. Organizace vlastněná Andym "Reginald" Dinhem se dohodla s FTX Trading Limited a West Realm Shires Services Inc. na odkupu jména.

V pátek oznámená dohoda vyšla investora na neuvěřitelných 210 milionů dolarů, tedy okolo 4,38 miliardy korun. Za tuto sumu získá FTX Trading Limited možnost prezentace ve jméně organizace. Ta se nově bude jmenovat TSM FTX. Jde o největší veřejně oznámený obchod na poli esportu vůbec.

Nové jméno TSM FTX by mělo platit napříč všemi týmy. Nicméně Riot Games nepovolí toto pojmenování ani zmínku sponzora na dresech ve svých hrách. Celky v League of Legends a Valorantu se tedy i nadále budou nazývat pouze písmeny TSM. Důvodem je zákaz partnerů z oblasti obchodování s kryptoměnami, kam FTX přímo spadá.

Celá dohoda platí na dalších 10 let a TSM použije peníze na růst po celém světě. Organizace má v plánu zřídit kanceláře v Asii, Evropě, Jižní America a investovat do hraní na telefonech. Dále nakoupí milion FTX Tokenů pro své zaměstnance a hráče.

Tréninkové zázemí TSM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama