Několik informací o Gods and Monsters
Zajímavosti Článek Několik informací o Gods and Monsters

Několik informací o Gods and Monsters

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 7. 2019 01:58

Pro vývojáře jde o skvělou příležitost.

Reklama

Ubisoft se v Assassin’s Creed Odyssey snažil v rámci mytologie držet při zemi. I tak se ale do hry dostala například Medúza či Minotaur. To je ale pouze kousek toho, co vše řecké báje nabízí. Gods and Monsters je pak výsledek toho, když se vývojáři naplno ponoří do toho, co jim AC:O nedovolovalo.

Na tom, když započnete práci v prostředí, ve kterém se odehrávalo Odyssey, je skvělé to, že už od začátku toho víte celkem dost. Jako tým jsme se opravdu hodně ponořili do mytologie starověkého Řecka. Bohové, monstra, legendy a mýty, to vše je skvělé, ale Assassin’s Creed má své limity. Během vývoje jsme si tak řekli „co kdybychom udělali něco, co je složené pouze z mytologie?“. Díky tomu můžeme udělat zcela něco odlišného, než co jsme dělali předtím.

Stejně jako Odyssey, i Gods and Monsters bude obsahovat otevřený svět, ale budou v něm volně pobíhat například harpyje nebo kyklopové. Gameplay by měl být velmi svižný a hráč bude mít i speciální schopnosti, které jsou podobné těm z Odyssey, ale jsou prý „nadopované steroidy“. Postavu si samozřejmě budeme moct vylepšit i různými předměty.

Příběh bude ležet na záporákovi jménem Typhon. Ten je hlavním nepřítelem Dia a v řecké mytologii s ním i Zeus bojuje. Ve hře ale budeme bohům pomáhat my. Už v úvodním traileru zaznělo „Hrdinové se obrací na bohy. Když si ale bohové neví rady, obrátí se na tebe“. Jak se už dříve spekulovalo, Gods and Monsters je i jakousi odpovědí na Breath of the Wild, titul od Nintenda, jenž zaznamenal velký úspěch. Naznačuje to jak stylizace, tak právě svižná hratelnost či speciální schopnosti. Gods and Monster vychází 25. února na PS4, XONE, PC, Switch a Stadii a snad se brzy dočkáme prvních gameplay záběrů.

Je to pro nás velmi vzrušující. Vzít naše open-world zkušenosti, které jsme během 10 let vyvíjení Assassin’s Creed nabrali, a dostat šanci vytvořit něco nového a svěžího je pro mě a můj tým něco opravdu zajímavého. Do tvorby této nové hry a značky dáváme všechno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama