Nenáročné PC hry zdarma pro zkrácení karantény a kde je stáhnout
Hry zdarma Článek Nenáročné PC hry zdarma pro zkrácení karantény a kde je stáhnout

Nenáročné PC hry zdarma pro zkrácení karantény a kde je stáhnout

David Jiránek

David Jiránek

19. 3. 2020 13:15 2

Doporučené hry pro příležitostné hráče, kteří si chtějí zkrátit nudu doma.

Reklama

Zkušení hráči jistě vědí o mnoha hrách, které jsou zdarma. Takzvaný free-to-play model je dnes velmi oblíbený například u Battle Royale a MOBA her. Ty ovšem nejsou vhodné pro příležitostné hráče. Co tedy doporučit kamarádovi s notebookem, který hrám normálně nevěnuje tolik času a chce si zkrátit domácí nudu? Právě pro ně přinášíme seznam her, které jsou zdarma, nenáročné a zabaví na dlouhé hodiny.

Letadla, tanky a lodě

Pokud máte rádi historické bitvy, tak můžete zkusit tři tituly od společnosti Wargaming. Nejznámějším rozhodně je World of Tanks. Pokud jste příznivci vzdušných soubojů, zkuste World of Warplanes. Trilogii pak uzavírají lodní bitvy ve World of Warships. Všechny tři hry se dají hrát zdarma a rozjedete je i na starších strojích. Není přitom třeba mít Steam účet.

 

Nenáročné PC hry zdarma pro zkrácení karantény a kde je stáhnout

 

Alternativou je pak War Thunder. Ve hře od studia Gaijin můžete bojovat s tanky, letadly i loděmi. Taktéž i v tomto případě platí, že hra je kompletně zdarma a není náročná na hardware.

Závodní hry

Pokud chcete utopit hodiny nudy na závodním okruhu, je výbornou volbou TrackMania Nations Forever. Ačkoliv se jedná o hru z roku 2008, stále vypadá k světu. Krom základních předpřipravených okruhů můžete zkusit i ty od uživatelů. Závodit online, nebo stavět vlastní tratě v jednoduchém editoru map. Titul je k dispozici zdarma v rámci platformy Steam.

 

Nenáročné PC hry zdarma pro zkrácení karantény a kde je stáhnout

 

Microsoft obchod pak nabídne Asphalt 9: Legends. Ze známějších značek určitě zkuste demo verzi Forza Horizon 4.

Střílečky

Mladšího sourozence můžete posadit ke hře, která v podstatě odstartovala free-to-play model, Team Fortress 2. Animovaná grafika a jednoduchá hratelnost má i po 13 letech od vydání své kouzlo.

 

Nenáročné PC hry zdarma pro zkrácení karantény a kde je stáhnout

 

Nesmíme zapomenout ani na Counter-Strike. Právě poslední díl s názvem Global Offensive je k dispozici úplně zdarma. Zahrát si můžete klasický deathmatch, kompetitivní hodnocené hry i Battle Royale režim.

Karetní hry

Ani na karetní hry nesmíme opomenout. Za etalon v žánru se rozhodně dá považovat Hearthstone. Z populárních karetních her má tento titul od Blizzardu jedny z nejpřehlednějších mechanik, které pochopí po chvíli hraní každý.

 

Nenáročné PC hry zdarma pro zkrácení karantény a kde je stáhnout

 

Z konkurence pak můžeme doporučit Legends of Runeterra od Riotu nebo Magic:The Gathering Arena. Hearthstone má navíc mobilní aplikaci, která podporuje cross-platform hraní mezi mobily a počítači. Legends of Runeterra se podobné aplikace pro Android a iOS dočká brzy a již nyní můžete instalační balíček na internetu sehnat.

Náročnější hry volte podle kamarádů

Existuje mnoho dalších her, které jsou zdarma a nemusíte do nich investovat peníze. Některé však nejsou pro herní nováčky vhodné a k jiným je zapotřebí silnější stroj. Dobrou strategií je tak zkusit některý z následujících titulů s kamarádem, který je v ní zběhlý a poradí vám.

Nakonec, určité herní tituly lze získat zdarma a zcela legálně. Epic Games například nabízejí trojici her každý týden. O podobných akcích na Grunexu pravidelně informujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama