Neskutečný comeback: Vitality vyhráli mapu i přes deficit 1:14
Esport CS:GO Článek Neskutečný comeback: Vitality vyhráli mapu i přes deficit 1:14

Neskutečný comeback: Vitality vyhráli mapu i přes deficit 1:14

Michael Douša

Michael Douša

12. 3. 2023 18:36

"Comeback is real," napsal asi kapitán apEX do týmového chatu

Reklama
"Comeback is real," napsal asi kapitán apEX do týmového chatu.

"Comeback is real," či nejrůznější obdoby této fráze, kolují po světě už opravdu dlouho. Snad každý vtipálek už někdy tuhle památnou větu napsal po ne úplně úspěšné první polovině zápasu. Jestli to napsal Daniel "apEX" Madesclaire v zápase proti FaZe není sice moc pravděpodobné, ale obdobnou mentalitu si jednoznačně zachoval, a to i díky značné pomoci jeho týmových kolegů Lotana "Spinx" Giladiho a Mathieu "ZywOo" Herbauta. 

Vitality v klíčovém zápase o postup rovnou do čtvrtfinále ESL Pro League vylosovali tak trochu černého Petra. Jejich protivníky se stal evropský mix FaZe, proti němuž v minulosti téměř výhradně prohrávali, jejich jediným vyhraným zápasem je Bo1 na IEM Rio Majoru, který se FaZe tak nějak obecně nevydařil. Majoritně francouzská sestava, jíž dokonce chybí jejich dánská hvězda Peter "dupreeh" Ramussen, měla ale štěstí, začínala na svojí vybrané mapě, Anubis.

To ale netušili, co je čeká. FaZe začali na T straně neuvěřitelnou sérií osmi vyhraných kol v řadě, kdy se zdáli neporazitelní. Vitality jedním vyhraným kolem prokázali, že nějak porazitelní jsou, ale příliš platné jim to nebylo, protože FaZe se nenechali zastavit a pokračovali další vítěznou sérií 6 kol v řadě. Střih, přestávka. FaZe vedli 14-1 a stačil jim jediný bod k tomu, aby měli map point. Jenže T strana na Anubisu zjevně hrála do karet i Vitality. Ti totiž začali opakovat scénář FaZe. Francouzi se nedali a vyhráli 12 kol v řadě, a teprve poté se FaZe dostali na map point. 

Tam ale pořád nebylo vyhráno. FaZe se totiž na další bod už do konce poloviny nezmohli a Vitality tak pokračovali v krasojízdě, než dorazili na 15 bod. Šlo se do přesčasu. Tam opět začali vítězně FaZe, další dva body do konce první poloviny šly ale na stranu Vitality. Těm už stačily pouhé dva body k tomu, aby měli svůj pick i přes neuvěřitelnou cestu v kapse. I přesto, že museli zápas dohrát na opravdu prokleté CT straně se jim to ale podařilo. Tahle neuvěřitelná emoční horská dráha si vyžádala na obou stranách krev, pot i slzy a Vitality tak bude motivovat až do konce zápasu, zatímco FaZe tahle promarněná šance bude asi kazit spaní ještě pěkně dlouho.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama