Nintendo představilo handheld Switch Lite
Technologie Článek Nintendo představilo handheld Switch Lite

Nintendo představilo handheld Switch Lite

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

11. 7. 2019 14:02

Pro ty z vás, co potřebujete pařit i na cestách.

Reklama

Jako blesk z čistého nebe dnes Nintendo představilo novinku Switch Lite. Jedná se o menší, lehčí a skromnější verzi vlajkového modelu Switch, která díky několika ústupkům bude i levnější. Cenovka by se měla pohybovat o třetinu níže oproti originálu tedy 199 amerických dolarů. Tento handheld se tváří jako užitečný společník na cestách či válení se v posteli, když nemáte po ruce zrovna žádnou konzoli nebo herní notebook.

Nintendo Switch Lite má 5,5 palcový displej s rozlišením 720p, což je jen o něco málo méně než u původního Switch, ten disponuje 6,2 palcovým displejem. Bude se prodávat ve třech barevných provedeních - žluté, šedé a tyrkysové. Hmotnost je 275 gramů (původní model 398 gramů). Velikost je 91,1 x 208 x 13,9 mm (původní model 102 x 238 x 13,9 mm). Výdrž baterie by měla být mezi 3 - 7 hodinami, což je o 30 minut déle než u původní verze. Na výkon se nesahalo, takže by měl být stejný jak u plnohodnotné verze. Oproti svému velkému bratříčkovi se ale nedokáže připojit k TV přes USB-C nebo HDMI kabely. Vzhledem k tomu, že má jít čistě o handheld, se tomu ani nemůžeme divit.

Odlišně jsou také umístěná tlačítka ovládání. Čtyři malá směrová tlačítka z Joy-Conu se změnila na tradiční D-pad. Především ale Switch Lite už není vybavené Joy-Cony. To znamená, že ovladače si už neodepnete, a tím pádem zde chybí IR pohybová kamera či pokročilé vibrace HD rumble. Každopádně Joy-Cony lze připojit ke Switch Lite, ale musíte si je přikoupit samostatně spolu s dobíjecí stanicí nebo pokud již vlastníte Nintendo Switch, tak ušetříte pár tisíc. Tuto možnost ale budete potřebovat pouze u her, které nepodporují handheld mód, jako např. 1-2 Switch. Jinak je Switch Lite plně kompatibilní se všemi hrami podporujícími handheld mód.

K dalším razantním změnám už u Switch Lite nedošlo. Datum vydání bylo stanoveno na 20. září 2019.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama