NIP a FURIA na Majoru končí, NaVi dnes vyzvou Heroic
Esport CS:GO Článek NIP a FURIA na Majoru končí, NaVi dnes vyzvou Heroic

NIP a FURIA na Majoru končí, NaVi dnes vyzvou Heroic

Michael Douša

Michael Douša

20. 5. 2022 08:54

Brazilské naděje na Majoru vyhasly, Spirit jdou dál

Reklama
Brazilské naděje na Majoru vyhasly, porazili je ruští Spirit. Dnes budou mít těžkou práci Dánové - Heroic jdou proti NaVi, Copenhagen Flames proti ENCE.

Ninjas in Pyjamas si před zápasem proti FaZe hodně věřili. Asi není úplně divu, Legends Stage prosvištěl švédsko-dánský tým bez větších obtíží, jen s jednou prohrou proti Natus Vincere. Proti současným světovým jedničkám se jim podařilo uzmout jednu mapu a na třetí, rozhodující, si drželi v první půlce těsné vedení, na druhé se ovšem muži Finna "karrigan" Andersena rozjeli a NIP už jednoduše neměli šanci. Ačkoliv jim tedy můžeme přiznat výbornou snahu, je třeba přiznat, že  jejich předzápasový příspěvek rozhodně patří do skupiny příspěvků, které zestárly podobně kvalitně jako mléko.

NIP a FURIA na Majoru končí, NaVi dnes vyzvou Heroic

FURIA na Majoru dopadli identicky jako na Majoru posledním, a to i přes výměnu jednoho hráče. Tentokrát byl jejich konec ve čtvrtfinále ovšem poněkud překvapivý. Stáli proti značným outsiderům v podobě Spirit a nechali se převálcovat na pouhých dvou mapách. Je třeba říci, že na serveru "chyběl" jindy hvězdný Kaike "KSCERATO" Cerato, který si ze zápasu odnáší rating pouhých 0,65. Na druhé straně Rusové opravdu zářili, bude jim to ale stačit na FaZe v semifinále? To je prozatím ve hvězdách.

NIP a FURIA na Majoru končí, NaVi dnes vyzvou Heroic

Photo credits: Joao Ferreira, PGL

Dnes nás čekají další dva čtvrtfinálové zápasy, oba s dánskou účastí. Prvním bude zápas ENCE proti Copenhagen Flames. Copenhagen Flames se na LANkách ukazují jako opravdu silní hráči, budou ale stačit na ENCE, kteří se ukazují jako potenciální favorité na vítězství a kteří se zázrakem vyšplhali až ke špičce světového žebříčku?

Druhým z nich pak bude souboj Heroic proti Natus Vincere. NaVi byli dlouhou dobu kryptonitem dánské sestavy, na tomto Majoru už se ale utkali a Heroic z tohoto zápasu vyšli vítězně. Bude se historie opakovat? Od Challengers Stage uteklo už hodně zápasů a jak Heroic, tak NaVi se docela vybarvili. NaVi z Legends Stage vyšli se skore 3-0, zatímco Heroic jen na poslední chvíli, se skore 3-2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama