Nová éra Halo Infinite
Gaming Článek Nová éra Halo Infinite

Nová éra Halo Infinite

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

25. 7. 2020 15:07

Podívejte se na gameplay z nového Halo Infinite.

Reklama

Po několika letém vývoji se fanouškům série Halo dostalo patřičné odměny za jejich trpělivost. Na včerejším Xbox Games Showcase se v úvodním kampaňovém cinematicu i v krátkém gameplay videu předvedlo nové Halo Infinite.

Vývojáři slibují několikrát větší mapu než v předchozích dílech, která se sice bude tvářit jako open-world, ale ve skutečnosti bude mít své limity. Nicméně to bude poprvé, co hráči budou mít víc volnosti v pohybu po prstenci. V oblastech taky najdete mnohem víc formovatelných předmětů a obří prostředí k prozkoumání. Gameplay taky ukázal kompletně zpracovaný 3D HUD mapy. Ani ikonický oblek Master Chiefa nezůstal bez povšimnutí. Tenhle válečný veterán bude mít nově grappling hook, což vnáší do soubojů i pohybu mnohem víc dynamiky.

Příběh se bude odehrávat několik měsícu poté, co Master Chief se skupinou několika lidí prohráli bitvu o prstenec. Zbraní v tvář tu budete stát proti The Banished, jak si říká oddělená skupina z frakce The Covenant. Na konci traileru dostal slovo i vůdce The Banished. Jeho srdceryvný projev si můžete zhlédnout ve videu níže.

Chris Lee, vedoucí vývojář studia pracujícím na Halo Infinite, pronesl v rozhovoru pro IGN, že se jedná o díl, který odstartuje novou éru Halo na následujících deset let. I proto chtějí Halo budovat společně s fanoušky a komunitou. Taky nazval Infinite jako "platformu budoucnosti". Co tím ale myslel, už neobjasnil. Nejspíš tím můžete čekat nový obsah v podobě updatů a DLC.

Halo Infinite ještě nemá přesné datum vydání, ale zatím bylo stanoveno na Vánoce 2020. Hra vyjde na PC, Xbox One, Xbox Series X a bude dostupná v rámci předplatného Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama