Nové informace přibližují očekávané Metro: Exodus
Gaming Článek Nové informace přibližují očekávané Metro: Exodus

Nové informace přibližují očekávané Metro: Exodus

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 2. 2018 14:13

Ve třetím dílu trilogie opustíme metro.

Reklama

Nové informace přibližují očekávané Metro: Exodus

Metro: Exodus bylo oficiálně odhaleno minulý rok a nějaké podrobnosti už víme. Další přináší magazín Game Informer, který nedávno navštívil tvůrce a v novém článku popisuje deset důležitých změn, které třetí pokračování potkají.

Některé informace už známe, jiné byly upřesněny no a samozřejmě řada z nich je zbrusu nová. Máme tu třeba další potvrzení, že skutečně zamáváme sbohem metru, kde se odehrávala většina předchozích her. V podzemí má na hráče čekat pouze úvodní část hry a poté se vydáme do ruské divočiny.

Nové informace přibližují očekávané Metro: Exodus

Exodus bude mnohem větší, ale zároveň nejde o otevřený svět. Mezi jednotlivými velkými lokacemi se budeme lineárně přemisťovat a jakmile jednu opustíme, už nebude cesty zpět. V příběhu totiž budeme cestovat vlakem napříč Ruskem, takže dává smysl se nevracet. Největší lokace mají dosahovat dvou čtverečních kilometrů. Největší lokace v Last Light přitom nabízela plochu zhruba 200x100 metrů.

Náboje jako měna jsou pryč. Místo toho budeme hledat cenné zdroje, jako jsou určitě chemikálie a materiály. Každopádně munice bude opět vzácná. Změny soubojového systému vám dají možnost lidské protivníky pouze omráčit, takže kromě likvidace a plížení přibude třetí cesta.

Nové informace přibližují očekávané Metro: Exodus

Již zmiňovaný vlak se jmenuje The Aurora a tvůrci slibují, že se v průběhu hry bude výrazně měnit. Třeba se budou střídat vagony, jejich typy a také vaši spolucestující. Potvrzeny jsou rovněž vozidla, Game Informer dodává, že sami zatím viděli pouze loďku a tvůrci jim více neřekli.

Vedlejších úkolů se má v Exodus objevit více. Dostanete se k nim pečlivým prozkoumáváním herního světa, třeba čtením poznámek, rozhovory s postavami či zaslechnutím cizí konverzace. Jednotlivé frakce v herním světě jsou v Exodus více oddělené a jejich chování k vám ovlivníte skrze vaše akce.

Více detailů o Metro: Exodus najdete v originále na GameInformer.com.

Metro: Exodus má vyjít koncem roku 2018 pro PC, Xbox One a PlayStation 4.


GrunexCast #19: Na jaké hry se letos můžeme těšit?

Archiv podcastů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama