Nvidia pracuje na remasterech PC her kvůli ray-tracingu
Gaming Článek Nvidia pracuje na remasterech PC her kvůli ray-tracingu

Nvidia pracuje na remasterech PC her kvůli ray-tracingu

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

13. 10. 2019 15:08

Half-Life 2, Doom 3, Portal nebo něco jiného?

Reklama

Nvidia rozjela nový projekt, jehož úkolem je remaster klasických PC her tak, aby podporovaly často skloňovaný pojem ray-tracing, a tím i nové grafické karty GeForce RTX. Svěřili se, že tuto iniciativu spustil jeden milovaný, ale stále utajovaný titul. Na těchto přepracováních pracují v Lightspeed Studios, jenž patří pod společnost Nvidia.

Ti dostali za úkol důkladně vybrat některé z nejlepších titulů za poslední desetiletí a přenést je do dnešní ray-tracing doby, což jim naprosto změní grafický design, ale hratelnost si musí zachovat svou unikátnost, díky níž se řadí do pomyslného top žebříčku vydaných her. Ve finále se dočkáme podobně vytvořených titulů jako je Quake 2 RTX, který vyšel v červnu 2019 zdarma jako update do Quake 2. RTX verze byla vylepšena o vykreslování globálního osvětlení, odrazy v reálném čase, propracovanější textury a mnoho dalšího.

Nvidia Lightspeed Studios vzniklo v roce 2015 a už od počátku bylo jejich náplní práce tvořit remastery úspěšných PC titulů. Šlo ale především o podporu her na zařízeních s operačním systémem Android či pro Nvidia Shield. Mezi prvními porty na Android verze byly Half-Life 2, Doom 3 a Portal, což by teoreticky mohly být i jedny z PC her, které by se dočkaly ray-tracing remasteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama