Ochrana u AC: Origins prolomena po třech měsících
Gaming Článek Ochrana u AC: Origins prolomena po třech měsících

Ochrana u AC: Origins prolomena po třech měsících

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

7. 2. 2018 13:53

Tři měsíce vydržela protipirátská ochrana u AC: Origins od Ubisoftu.

Reklama

Ochrana u AC: Origins prolomena po třech měsících

Velmi často a stále dokola řešená otázka - ochrana proti cracknutí. V dnešní době nestačí ani aktuálně zřejmě nejsilnější ochrana Denuvo, která byť vyjde finančně náročně, u velkých titulů ji vývojáři kombinují i s dalšími. Jak se ale zdá, ani to nestačí. Krásným příkladem je nejnovější díl série Assassin’s Creed: Origins.

Assassins Creed: Origins vyšlo 27. září pro PC, PlayStation 4 a Xbox One a k prolomení došlo včera. Oznámila to Italská warez skupina CONSPIR4CY, známá jako CPY. Skupina sama uvedla, že prolomení AC: Origins nebylo vůbec jednoduché, jelikož neobsahoval pouze ochranu Denuvo, ale zároveń také VMProtect a vlastní Ubisoft ochranu skrze Uplay.

Některé hry, jako například Total Warhammer 2, Shadow of War nebo FIFA 18 byly cracknuty během několika pár dní hned po vydání. Ochranu u AC: Origins tedy můžeme označit za úspěšnou, jelikož patří k nejdéle neprolomeným titulům. Zároveň je nutno podotknout, že stejně to vnímá i Ubisoft. Aktuálně už prolomení společnosti tolik neuškodí, nejdůležitější pro vývojáře je, aby hra byla chráněna v době největšího zájmu, tzn. po jejím vydání. A to se povedlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama