Oznámeny nové Pokémon hry a hardware
Gaming Článek Oznámeny nové Pokémon hry a hardware

Oznámeny nové Pokémon hry a hardware

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

31. 5. 2019 15:51

Není toho málo.

Reklama

Pokémon je celosvětový fenomén, který se neustále rozrůstá, a vypadá to, že si získává i čím dál více fanoušků. 28. května 2019 proběhla tisková konference Pokémon Company v Tokiu. Přenos byl živě vysílán na oficiálním YouTube kanálu značky (nyní je k dispozici záznam, viz na konci článku) a celým večerem provázel prezident a výkonný ředitel Pokémon Company pan Tsunekazu Ishihara. Mimo něj se na pódiu objevovali i různí hosté, kteří představovali novinky, u jejichž vývoje stáli. Níže se seznámíme se vším novým, co nám značka Pokémon přinese.

Pokémon Detective Pikachu Game

Momentálně máme možnost si zajít na stejnojmenný film do kin. V návaznosti na to společnost oznámila, že připravují novou hru Detective Pikachu, která bude dostupná na platformě Nintendo Switch. Kromě toho sdělili, že by hra měla nabídnout nějaké zakončení k příběhu první hry, která vyšla v roce 2016 na Nintendo 3DS. Více informací neposkytli.

Oznámeny nové Pokémon hry a hardware

Pokémon Sleep

V krátkém traileru, který se promítal na konferenci, a v návaznosti na úspěch, jenž zaznamenala aplikace Pokémon GO, padla věta: "Pokémon může obohatit náš život ještě mnohem více." To byl úvod pro novou aplikaci Pokémon Sleep, která má podle slov vývojářů ze Select Button proměnit spánek v zábavu. Rok vydání by měl být 2020.

Jde o novou aplikaci, která bude zaznamenávat dobu, po kterou spíme, společně s dobou, kdy jsme vzhůru, aby následně shromážděná data využila pro změny ve hře. Specifičtěji se už nikdo nevyjádřil, takže moc nevíme, jak to vlastně bude fungovat. S největší pravděpodobností ale půjde o trénování Pokémonů i díky spaní. Cílem totiž bude, aby hráči dodržovali zdravý spánek, a zároveň se těšili na vstávání. Pro tuto možnost vyrobili nový herní náramek nazvaný Pokémon Go Plus Plus, o něm si ještě povíme.

V návaznosti na spánek se na konferenci uvedly ještě další dvě novinky. Tou první jsou spící Snorlaxové, kteří se začali objevovat v Pokémon GO. Druhou bylo oznámení, že Pokémon Company spolupracuje s Nintendem a společností Niantic na vylepšení, jak lépe promítnout odpočinek do hraní.

Oznámeny nové Pokémon hry a hardware

Pokémon GO Plus Plus

Nový herní náramek pro Pokémon GO i Pokémon Sleep byl taktéž odhalen na tiskové konferenci. Tvůrci na to šli jednoduše a pojmenovali jej Pokémon GO Plus Plus. Z názvu tušíte, že jde o upgrade aktuálního náramku Pokémon GO Plus. Nové zařízení tak kromě zaznamenávání chůze a blikající notifikace oznámí, že se ve vašem okolí nachází divoký Pokémon k chycení, také dokáže zaznamenávat spánek. Pomocí bluetooth pak přenese získaná data do vašeho smartphonu. Do prodeje se nejspíš dostane společně s aplikací Pokémon Sleep v roce 2020.

Oznámeny nové Pokémon hry a hardware

Oznámeny nové Pokémon hry a hardware

Pokémon Home

Vzhledem k tomu, že značka Pokémon v poslední době vydává spoustu nových her a aplikací na různá zařízení, rozhodli se ve společnosti vytvořit platformu, která shromáždí všechny vaše úlovky na jednom místě. Vzniklo tak Pokémon Home, které bude dostupné v roce 2020.

Tahle aplikace propojí váš smartphone s Nintendo 3DS aplikací Pokémon Bank (což dovolí uploadovat Pokémony z několika her), Pokémon GO, Pokémon Let's GO hrami - Pokémon Let's GO Pikachu! a Pokémon Let's GO Eevee! a s připravovanými Pokémon Swords a Shield.

Cílem této aplikace je, aby váš každý ulovený Pokémon měl nějakou hodnotu, a také abyste mohli cokoliv vyměnit s přáteli lokálně nebo online.

Oznámeny nové Pokémon hry a hardware

Pokémon Masters

Jako další novinka se v Tokiu představila mobilní hra Pokémon Masters. Ta vám umožní změřit své síly se známými trenéry ze seriálu Pokémon. Krátké video z konference například ukázalo Brocka s Misty, i tahový bojový systém. Hra vyjde už tento rok na zařízení s operačními systémy Android a iOS. Společnost prý poskytne více informací v červnu.

Oznámeny nové Pokémon hry a hardware

Jako třešnička na závěr, Pokémon Company nezapomněli na promo značky, a připravili si pro všechny fanoušky nový e-shop, kde si můžete zakoupit košile s motivy Pokémon, například na důležitá obchodní jednání nebo pro obhajobu diplomové práce či maturitní zkoušky. Pro americký a evropský trh se plánují i nižší ceny.

Opravdu těch novinek není málo a vypadá to, že fanoušky čeká poměrně plodný rok 2020. A co "nefanoušci", uvažujete teď o vyzkoušení některého z připravovaných titulů, popř. stávajících her ze světa Pokémon?

Zde se podívejte na celý záznam z tiskové konference.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama