Platforma Twitch byla v Číně zablokována
Zajímavosti Článek Platforma Twitch byla v Číně zablokována

Platforma Twitch byla v Číně zablokována

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

22. 9. 2018 14:15

Webové stránky Twitche a mobilní aplikace pro iOS a android nejsou nadále dostupné.

Reklama

Streamovací platforma Twitch v posledních měsících zaznamenala enormní nárůst popularity. Stal se dokonce třetí nejpopulárnější aplikací na iOS App obchodě. Tento nárůst má na svědomí přítomnost Esportu čistě u Asijských her, které nebyly vysílané na čínském CCTV, ale byly dostupné právě na Twitch.tv.

A ačkoliv se to mohlo zdát jako obrovský úspěch Twitche, na odpověď čínských úřadů jsme nečekali dlouho a jde vidět, že v Číně se nebojí razantnějších řešení. Odpověděly tím, že Twitch v zemi zcela zablokovaly. Internetová stránka již není dostupná a dostupné aplikace byly odstraněny z mobilních obchodů. Splečnost Twitch potvrdila, že byla stránka v zemi zablokována, bohužel však neposkytla žádné další informace.

Platforma Twitch byla v Číně zablokována

Pro Twitch samotný to až taková ztráta není, protože Čína ani zdaleka nepatří mezi jeho největší uživatelskou základnu. Ale úspěch, který se jí s proudem eSportu v asijských hrách podařilo zaznamenat, mohl být velkým krokem k dalšímu růstu. Blokace byla zjevně udělena bez předchozího varování, což však není úplně překvapující, protože Čína nikdy nebyla majákem svobody internetu, v posledních měsících se dokonce zdá, že mají ještě přísnější metr než kdy dříve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama