Podrobný report popisuje trnitý vývoj Anthem a odhaluje, co se pokazilo
Gaming Článek Podrobný report popisuje trnitý vývoj Anthem a odhaluje, co se pokazilo

Podrobný report popisuje trnitý vývoj Anthem a odhaluje, co se pokazilo

Filip Němeček

Filip Němeček

4. 4. 2019 11:56

Problémy s Frostbite, nerozhodnost při vývoji…

Reklama

Vydání Anthem máme za sebou a jak už určitě víte, dopadlo to velmi špatně. Průměrné hodnocení ambiciózní nové značky studia BioWare sedí na mrzkých 55 bodech ze 100.

Možná jste si kladli otázku, jak se taková hra, tolik let ve vývoji mohla tak moc pokazit? Co udělali tvůrci hitů jako je série Dragon Age nebo Mass Effect špatně? Na tom vám odpoví skutečně podrobný report na webu Kotaku, který přinesl zkušený veterán Jason Schreier, který se v minulosti věnoval třeba problémům Mass Effect: Andromeda a o zdroje přímo uvnitř BioWare neměl nouzi.

Jestli vám nedělá problém čtení v angličtině, rozhodně bych doporučil přečíst si celý článek. Krásně ukazuje, jak je vývoj her komplikovaný a z kolika a z jakých důvodů se toho může pokazit.

Podrobný report popisuje trnitý vývoj Anthem a odhaluje, co se pokazilo

Z reportu se třeba dozvíte, že ačkoliv bylo Anthem ve vývoji mnoho let, většina hry byla dokončena ve finálních 12 až 16 měsících. Létání bylo několikrát odebráno, přidáno až nakonec zůstalo po ukázce jednomu ze šéfů EA, kterého oslnilo. Frostbite je evidentně stále problém pro hry, které nejsou Battlefield a podobně jako u Andromeda znamenal řadu technických obtíží.

Anthem se dokonce původně mělo jmenovat jinak a změna přišla na poslední chvíli před oznámením. Studio mělo dokonce natisknutá trička s původním názvem. BioWare v průběhu vývoje navíc přišlo o spoustu veteránů… No zkrátka je to dost smutné čtení a můžeme jen doufat, že po fiasku s Anthem dojde v BioWare ke skutečné změně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama