Pozici prezidentova mluvčího pro mladé zaujme jeden z českých online tvůrců
Zajímavosti Článek Pozici prezidentova mluvčího pro mladé zaujme jeden z českých online tvůrců

Pozici prezidentova mluvčího pro mladé zaujme jeden z českých online tvůrců

Adam Král

Adam Král

6. 2. 2023 13:07

Dostane youtuber nebo Twitch streamer oficiální pozici na Hradě?

Reklama

Česká republika si před více než týdnem zvolila svého prezidenta. Je jím Petr Pavel, bývalý armádní generál a člověk, který se v době své kampaně obklopoval hlavně mladými a tvořivými lidmi. Jedním z nich je i jeho tisková mluvčí, Markéta Řeháková, která se s jeho zvolením stane hradní mluvčí. Už v průběhu voleb kandidát naznačoval, že na Hrad přinese svěží vítr a jednou z mnoha změn bude také nová pracovní pozice. Jedná se o "mluvčího pro mladé".

Jedním z nejhlasitějších online tvůrců, který sledoval volby, byl Petr "CzechCloud" Žalud, který reagoval na každou debatu. Byl to tak právě on, který směle oslovil novou mluvčí s otázkou, co je to vlastně ten "Hradní youtuber", o kterém se už mluví delší dobu. A Řeháková Cloudovi skutečně odpověděla. Pracovně se o postu mluví jako o mluvčím pro mladé, ale zatím ještě není nic rozhodnuto.

Tento krok by tak byl něčím, co by prezidentování přiblížilo mladým a je otázkou, na koho by tato pozice padla. Byl by to Czechcloud, který je známý svými názory? Měl by to být streamer jako třeba Agraelus či Xnapy nebo youtuber jako Kovy či Herdyn? Tolik otázek a tak málo odpovědí. Nakonec se ale jedná o zajímavou pozici, která ve světě ještě neexistuje. Kdo si myslíte, že by případný konkurz měl vyhrát?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama