Vše, co víme o EA SPORTS FC 24: kdy vyjde, česká liga, cena
i Zdroj: Electronic Arts
Gaming FC 24 Článek Vše, co víme o EA SPORTS FC 24: kdy vyjde, česká liga, cena

Vše, co víme o EA SPORTS FC 24: kdy vyjde, česká liga, cena

Nicolas Heller

Nicolas Heller

24. 8. 2023 10:50

Kdy vyjde FIFA 24 a EA SPORTS FC a na co se můžeme těšit. Kompletní informace o nových fotbalových hrách.

Reklama

Pokud se ptáte, kdy vyjde nová FIFA 24 nebo EA SPORTS FC a co o těchto nových hrách zatím víme, pak jste na správném místě. Nová FIFA 24 je zatím bohužel v nedohlednu. Avšak vydání EA SPORTS FC pro rok 2024 už je potvrzené a s jistotou tak víme, že se nového fotbalového titulu od vydavatele EA SPORTS dočkáme.

Kdy vyjde EA SPORTS FC 24?

Datum vydání je oficiálně stanoveno na 29. září, uživatelé s předběžným přístupem si ale budou moci zahrát už 22. září na platformách PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch a samozřejmě PC.

Česká liga v EA SPORTS FC 24

Ani velká změna názvu hry z FIFA 24 na EA SPORTS FC 24 bohužel nepřinese do hry českou ligu. Objevit by se ale dle zajeté tradice měly tři české týmy - AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň. Kompletní česká liga se všemi českými týmy je však v nedohlednu, situaci přiblížil pro portál Vortex Štěpán Hanuš, Project development manager v Ligové fotbalové asociaci, která má na starosti organizování českých profesionálních soutěží. „Bohužel ne. Přesto, že náš hlavní záměr v téhle oblasti je českou ligu do hry dostat, dlouhodobě se o to snažíme, ale postoj EA Sports je v tomto neoblomný,“ přiblížil stále probíhající jednání s vývojáři hry. „Pro vývojářské oddělení [EA pozn. red.] znamená každá liga nový náklad a v porovnání s tím, jaký přinášíme trh a možný potenciál, tak si to EA Sports stále vyhodnocuje jako nerentabilní,“ doplnil Hanuš.

Jaká bude prodejní cena EA SPORTS FC?

Standardní edice vyjde fanoušky na 1 899 Kč, ultimátní edice hry bude k dostání za 2 599 Kč.

Ligové a týmové licence v EA SPORTS FC 24

EA taktéž potvrdila smlouvy s největšími hráči na trhu. Licence na hráče, týmy i stadiony uzavřela s La Ligou, Premier League i Champions League.

Chybět nebude licence všech týmů německé Bundesligy a kompletní pokrytí jak francouzské Ligue 1, tak americké MLS. Úvodní stránka však mírně mlží o tom, jak moc kompletní bude licence pro italskou Serie A.

Další ligy, které EA uvádí na stránce hry: Liga Portugal, Belgium Jupiler League, Eredivisie, Liga Profesional de Futbol-Argentina, Roshn Saudi League, Korea K League 1 & 2, Chinese Super League, A-League, Süper Lig, Liga 1, Ekstraklasa, Bundesliga (Rakousko), Credit Suisse Super League, Superliga, Scottish Professional Football League, SSE Airtricity League Premier Division, Allsvenskan, Elitserien, EFL League One, EFL League Two, 3rd League (Německo).

Kariérní mód

Dostupná bude již tradičně jak kariéra hráče, tak kariéra manažera. Vylepšení se dočká kariéra manažera. Prvním vylepšením jsou nové kamery, své svěřence budete nyní moci okřikovat z lavičky, ale i z několika dalších nových pohledů na hru. Další novou možností bude najímání trenérského týmu. Ten bude mít vliv na samotné hráče, jelikož jim poskytne bonusy k jednotlivým atributám. Vylepšení dostane také předzápasová příprava. Hráčům bude možné nově nastavit tréninkový plán dle toho, jaký soupeř vás čeká v dalším zápase. To zjistíte pomocí nové předzápasové obrazovky s analýzou soupeře.

Kariéra hráče naopak poskytne možnost mít vlastního agenta, který vás povede za vašimi přestupovými cíli. K dispozici budou nové herní styly, které jsou jednou z velkých novinek letošního ročníku napříč módy. Vybrat si budete moci jednu významnou dovednost, kterou znáte od těch největších fotbalových hvězd, a následně ji naučíte svého hráče.

Čekají nás také nové animace oslav významných okamžiků, jako je vítězství ligového titulu či vyhlášení různých fotbalových anket.

Novinky v Ultimate Team, přidají se ženy

Oficiálně bylo také potvrzené dlouho očekávané přidání ženských hráček do oblíbeného kompetitivního módu Ultimate Team. Ten, jak už je zvykem, nabídne širokou databázi kartiček hráčů včetně již nehrajících legend.

Do oblíbeného módu dorazí také mechanika evolucí. Ze svých hráčů tak budete schopni vybudovat „jedinečné hvězdy“ a to sice pomocí úkolů, za jejichž splnění získají vaši hráči vylepšení herního stylu, jednotlivých vlastností i celkového hodnocení. Někteří hráči obdrží také charakteristický herní styl dle toho, jak skutečně hrají na reálném hřišti.

Zásadní změnou je také chemie ikon, po které hráči Ultimate Team volali už delší dobu. Ikony nyní budou mít jeden ligový link navíc s kýmkoliv ve vaší sestavě.

Drobné novinky čekají také animaci otevírání balíčků. Součástí tzv „walkoutu“ mohou být nově dva hráči.

Mírnou úpravou prošlo také menu úkolů a přepínání mezi jednotlivými obrazovkami. Možné také bude vybrat si všechny odměny naráz. Nově ze hry zmizí i modifikace pozic, hráče či hráčku budete moci na sekundární pozici změnit kdykoliv bez potřeby dodatečných předmětů.

Crossplay v režimech Volta a Kluby

V režimu kluby, dříve Pro Clubs, a Volta bude konečně možné poměřit síly napříč herními platformami stejné generace. Hráči na Playstationu tak budou moci vyzvat hráče hrající na Xboxu a naopak. K dispozici budou také různé žebříčky, které vás budou porovnávat s dalšími hráči napříč platformami.

Nové logo EA SPORTS FC

Na úvodní stránce hry se nachází nové logo fotbalového simulátoru od EA. To tvoří velká písmena FC a nadpis EA SPORTS. Vše je poskládané do trojúhelníkového tvaru. „Triangl byl revolucí ve fotbale znovu a znovu od zrodu Total Football v 70. letech. Nyní může opět pyšně sloužit jako znak budoucích revolucí ,“ stojí na úvodní stránce EA SPORTS FC. EA k novému logu zveřejnila také video.

 

Pokračovat se bude na Frostbite enginu

Vývojáři také potvrdili pokračování na Frostbite enginu. Ten se dle slov vývojářů postará o vylepšenou atmosféru na stadionech díky více realistickým dresům, novým modelům hráčů či vylepšeným světelným efektům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama