Přinese změna taktiky Liquid štěstí na Majoru?
Esport CS:GO Článek Přinese změna taktiky Liquid štěstí na Majoru?

Přinese změna taktiky Liquid štěstí na Majoru?

Michael Douša

Michael Douša

7. 5. 2023 21:44

Liquid se cítí po přípravě cítí sebevědoměji než na předchozích letošních akcích

Reklama

Lotyšský střelec Mareks "⁠YEKINDAR⁠" Gaļinskis dnes pro HLTV.org prohlásil, že si diváci všimnou změny ve stylu hry amerického týmu. 

I přesto, že byli favority na Legends stage posledního CS:GO Majoru, kvůli posledním dvěma prohraným Bo3 hrám se nedostali dále než do Challengers Stage. V rámci příprav na Paříž se dokonce vzdali šance na titul IEM Rio tím, že se brazilského klání neúčastnili a měli tak necelý měsíc plný tvrdého tréninku. Dalo by se tak očekávat, že budou v nejlepší kondici. 

Z rozhovoru právě s Lotyšcem YEKINDARem vyplývá, že se celý tým cítí sebejistě i díky dvoutýdennímu bootcampu, kde se končně sešli v kompletní sestavě. Měli tak čas na práci s mapami, vymýšlení strategií a opravování chyb, kterých se dopustili na eventech v tomto roce. Dle jeho slov tak konečně získali větší stabilitu a vyřešili některé problémy. 

"Museli jsme se probrat všemi mapami, úplně vymazat věci, které nepotřebujeme nebo které nefungovaly, a přidat nové věci, nový styl hry. Myslím, že si lidi tohohle jiného stylu naší hry všimnou," tvrdí lotyšský střelec v rozhovoru pro HLTV.

Oproti předchozímu Majoru, IEM Rio 2022, kde byl YEKINDAR s Liquid necelý půlrok, se cítí stabilněji a připraveněji. Podle jeho slov si na sebe v týmu více zvykli, lépe se sehráli a konečně se všichni cítí sebevědoměji jak ve schopnostech vlastních, tak ve schopnostech jejich týmové hry a synergie.

Jejich prvním zápasem je hra proti Apeks zítra ve 14:30, lotyšský hráč prohlásil, že se cítí být připraveni jak na tým, tak na mapy, které mohou přinést. "Apeks respektujeme stejně jako každý tým, který se na Major dostal. Jestli jsou tady, tak to nemůže být špatný tým," říká YEKINDAR, prý se budou snažit hrát co nejlépe, aby si odvezli historicky poslední CS:GO Major trofej. Myslíte, že se jim to povede?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama