„Přítelkyně je Slovenka, hrát bych chtěl za Mikuláš,“ říká vítěz páté kvalifikace
Esport NHL 21 (PS4) Článek „Přítelkyně je Slovenka, hrát bych chtěl za Mikuláš,“ říká vítěz páté kvalifikace

„Přítelkyně je Slovenka, hrát bych chtěl za Mikuláš,“ říká vítěz páté kvalifikace

Nicolas Heller

Nicolas Heller

14. 4. 2021 09:50

Jakub „Doublemaca“ Macek se stal vítězem páté kvalifikace EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy.

Reklama

Jakub „Doublemaca“ Macek se stal vítězem pátého a tím i posledního kvalifikačního turnaje EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy. Díky tomu poskočil v draftové tabulce do první desítky a má velkou šanci, že si ho ve vstupním draftu vybere jeden z týmů TIPOS Extraligy.

Jakub je s kvalifikací spokojený i když svůj výsledek v poslední kvalifikaci nechtěl podcenit. „S výsledkem jsem spokojený. Měl jsem několik těžkých soupeřů, ale ti úplně nejlepší měli dost bodů, takže už nehráli. Měl jsem štěstí, že jsem na ně nemusel narazit,“ zhodnotil Doublemaca.

Do draftu půjde ze sedmého místa a svoji představu o týmu už má. „Přítelkyni mám Slovenku a bydlí blízko Liptovského Mikuláše, takže bych si vybral tento tým. Obecně je mi to ale jedno, důležité je, aby si mě někdo vybral.“ Kluby si budou svoje  zástupce vybírat v draftu 16. dubna. Fanoušci mohou sledovat draft živě na webu ehokejliga.sk, kde uvidí, zda si někdo Jakuba skutečně draftuje.

Zkušenosti s hraním má bohaté. „NHL hraji už hodně dlouho. Začínal jsem ještě jako malý, na Playstation 1 jsem hrával NHL 98. Bavilo mě to, tak jsem hrál víc a víc, až jsem se v roce 2015 dostal k HUT. Postupně jsem začal poznávat ty nejlepší hráče. Bylo těžké být dobrým,“ říká Doublemaca, který ve volném čase kromě hraní preferuje hlavně aktivní pohyb na kolečkových bruslích.

Natrénované má tento rok dost. Zahrál si českou EHL, do které se, podobně jako do EHOKEJ Ligy, kvalifikoval „Byl jsem trojka Liberce. Celkem se nám dařilo než přišlo play-off, kde jsme vypadli hned v úvodu. V základní části jsme ale byli celkově druzí,“ říká Jakub Macek.

On a mnozí další, mezi nimi například slovenští gameři Sandra „LadyBrunette“ Demitrová, Anton „Fenomen36363“ Meško, David „DaviDoSen“ Súkopa, Miroslav „Prco54“ Talčík a tak dále, budou netrpělivě očekávat draft, který se uskuteční 16. dubna. Z draftového žebříčku si týmy TIPOS Extraligy vyberou každý po dvou zástupcích a ti si zahrají o titul mistra Slovenska a prizemoney ve výši 15 000 eur! Všechny zápasy můžete sledovat živě na ehokejliga.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama