Proběhne Stockholm Major nakonec ve Stockholmu?
Esport CS:GO Článek Proběhne Stockholm Major nakonec ve Stockholmu?

Proběhne Stockholm Major nakonec ve Stockholmu?

Michael Douša

Michael Douša

13. 9. 2021 16:58

Švédská vláda od konce září nebude hlídat počty účastníků na veřejných akcích

Reklama
I druhá podmínka stanovená organizátory PGL Majoru by měla být splněna.

Koronavirová pandemie kazí mnohé. navíc se stala velkým strašákem i pro fanoušky CS:GO a profesionální hráče. V ohrožení se ocitl i PGL Major Stockholm. Švédsko bylo dlouhou dobu bráno jako idol koronavirových opatření, díky čemuž pravděpodobně bylo vybráno jako místo konání pro první Major po dvou letech. Rapidní zhoršení pandemické situace v letošním roce ale zkomplikovalo plány všem.

Švédsko muselo zpřísnit podmínky pro vstup do země, i pro profesionálních hráčů. PGL tak začalo vyjednávat i s jinými zeměmi o případném konání tak velkého turnaje, pro setrvání ve Švédsku ale stanovilo dvě podmínky: 

  1. Esportovci budou moct vstoupit do země, i když nejsou z EU
  2. Turnaje se bude moci zúčastnit dostatek diváků

Proběhne Stockholm Major nakonec ve Stockholmu?

První podmínku již švédská vláda splnila, když 19. srpna povolili vstup i esportovcům, kteří se prokáží negativním testem. Druhá podmínka doposud byla kritickým bodem, je ale možné, že i to švédská vláda zvládne zařídit. V době posledního vyjádření od PGL bylo možné do obrovské Avicii Areny, která normálně pojme až 14 tisíc diváků, pustit pouze 300 osob, což by pro konání takhle velké akce bylo pro PGL příliš málo.

Vzhledem k tomu, že ale od konce září nemají ve Švédsku platit žádná protipandemická opatření "díky úspěšné očkovací kampani," jak zmínila ministryně zdravotnictví, i z této strany by měly být všechny problémy vyřešeny. PGL se má finálně vyjádřit 15. září, nové skutečnosti ale zatím nekomentovalo. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama