První prohra pro Twistena, Fnatic dominují VCT: EMEA League
Esport Valorant Článek První prohra pro Twistena, Fnatic dominují VCT: EMEA League

První prohra pro Twistena, Fnatic dominují VCT: EMEA League

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

9. 4. 2023 00:20

Jak dopadly zápasy v druhém týdnu EMEA League?

Reklama

Po nabitém prvním týdnu, který se skládal hned z deseti zápasů, proběhl druhý týden, kde už jich bylo jen pět. Tento týden byly hry poměrně rychlé a žádný zápas se nedostal na třetí mapu; výsledky s tabulkou umístění každopádně trochu zamíchaly, pojďme se na ně tedy podívat.

 

První prohra pro Twistena, Fnatic dominují VCT: EMEA League

 

Na prvním místě se stále drží Fnatic a v turnaji už jsou jediní, kteří zatím neprohráli ani jeden zápas. Tento týden se k týmu vrátil Alfajer, který předešlé zápasy nemohl odehrát; jeho návrat každopádně tým určitě posílil – v zápasu proti Team Heretics totiž první hra skončila 13:3, druhá pak 13:6.

Z třetího místa na místo druhé se posunuli FUT Esports, a to díky výhře proti Team Vitality. Team Vitality tentokrát předvedli slabší výkon, na Lotusu získali jen 4 kola a hra na Havenu byla o něco těsnější – k výhře jim to však nestačilo a hra skončila 13:10. Team Vitality tak spadli na páté místo. Své dojmy ze zápasu nám opět sdělil Twisten v exkluzivním rozhovoru, na který se můžete podívat zde.

 

 

České vysílání mezinárodních turnajů na Grunexu ti přináší herní monitory LG UltraGear.

Polepšili si také Team Liquid, kteří se právě nacházejí na třetím místě díky zápasu proti Karmine Corp. Team Liquid na Ascentu a Splitu předvedli naprosto parádní výkon, kdy skončili se skóre 13:5 a 13:2. Oproti LOCK//INu jde u týmu vidět obrovské zlepšení, na druhou stranu se však kritika snesla na Karmine Corp, kteří ve fanoušcích vyvolali dojem, že hru neberou moc vážně. Také se jim nelíbí role ScreaMa jako in-game leadera a celkově sestavu týmu hodnotí jako nepovedenou. Karmine Corp je tak v současné chvíli na předposledním místě.

To, že jsou jejich zápasy minimálně zábavné, ilustruje toto video, ve kterém si po oslavě prvního vyhraného kola Nivera zapomněl koupit; přesto ale nakonec kolo zvládl i s classicem v ruce vyhrát:

Na čtvrté místo se vyšvihli Natus Vincere, kteří ve dvou vyrovnanějších zápasech dokázali porazit turecký tým BBL Esports. BBL Esports tak třetí prohra v pořadí drží na posledním místě.

Poslední zápas týdne skončil dobře pro Giants Gaming, kteří si polepšili o tři příčky, a jsou teď na šestém místě. Na Lotusu proti týmu KOI naprosto dominovali a odnesli si výhru 13:1. Na Ascentu už skoro došlo k prodloužení – KOI totiž zvládli vyhrát šest kol za sebou; ve 24. kole se však Giants Gaming sebrali a flawless kolem hru uzavřeli se skóre 13:11.

Další týden máme tedy úspěšně za sebou a zbývá nám jich ještě šest. Z deseti týmů se do playoff bude moct kvalifikovat prvních šest, každé kolo tak může být rozhodující. Hlavní cenou jsou čtyři postupové příčky do Masters, které se budou konat v Tokiu.

Sleduj počínání českých střelců živě

Vysílání mezinárodních a evropských Valorant lig a turnajů můžeš každý týden sledovat na Grunex twitch kanále. Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama