První Valorant Challengers turnaj zná postoupivší týmy
Esport Valorant Článek První Valorant Challengers turnaj zná postoupivší týmy

První Valorant Challengers turnaj zná postoupivší týmy

David Jiránek

David Jiránek

11. 2. 2021 04:44

Domácí celky mohou zkusit štěstí příště.

Reklama

První Valorant Challengers turnaj je za námi a my známe čtveřici týmů, které postupují do druhého víkendu. V něm si již mohou zajistit postup do Valorant Masters. Jak celý turnaj probíhal? Postupují favoriti i nové tváře.

České týmy

Vyřazovací pavouk byl neúprosný a v Bo1 duelech neuspěla například česká eSuba. Do play-in Bo3 zápasů se ale probojovali Inside Games, Sampi a Winfinity.

Poctivě urvaná výhra na Ascentu nakonec Inside Games nestačila a Alliance zdolali české hráče 2:1. Sampi bohužel podlehli 0:2 a taktéž Winfinity. Zbytek tuzemských týmů pohořel již v Bo1 duelech.

Světové organizace nezaváhaly

Favoriti v podobě Fnatic, G2 esports, Ninjas In Pyjamas, FunPlus Phoenix a Team Liquid kvalifikaci i play-in zvládli. Přidali se k nim také Wave Esports, Monkey Business a Guild Esports.

První Valorant Challengers turnaj zná postoupivší týmy

Ve finálových duelech si nakonec postup do druhého Challengers turnaje vybojovali Ninjas In Pyjamas, FunPlus Phoenix, Monkey Business a Wave Esports. První dvě jména jistě nemusíme představovat. NIP i FPX patří mezi světové organizace.

Wave dokázali zdolat Fnatic 2:1. Ti tak musí zkusit štěstí v příští kvalifikaci. G2 Esports a TL neprošli právě přes FPX a NIP.

Další Challengers turnaj nás čeká již 17. února. Opět půjde o otevřenou kvalifikaci, ze které postoupí 8 nejlepších týmů. Následně se v Bo3 zápasech polovina vyřadí. Zbylé 4 celky se připojí k NIP, FPX, Monkey Business a Wave Esports a zahrají si o čtyři postupová místa na Valorant Masters.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama