Prý se chystá konkurence Game Passu, Sony má spojit PS Now a PS Plus
Gaming Článek Prý se chystá konkurence Game Passu, Sony má spojit PS Now a PS Plus

Prý se chystá konkurence Game Passu, Sony má spojit PS Now a PS Plus

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 12. 2021 10:33

K oznámení má dojít na jaře.

Reklama

I když zprvu službě Xbox Game Pass věřil málokdo, podívejme se, kde dnes Xbox se svým předplatným je. Herní studio si připisuje desítky milionů předplatitelů a dle slov Phila Spencera si na sebe služba vydělá. Je tak jasné, že pro konkurenci jde o velký trn v oku – a musí na to nějak reagovat.

Dle webu Bloomberg se Sony pouští do tvorby vlastní předplatné služby, která by měla konkurovat Game Passu. Její kódové označení je Spartacus, přičemž má jít o kombinaci PS Plus a PS Now. Přesněji prý Sony plánuje tři třídy. Za základní předplatné získáme současnou nabídku PS Plus, tedy hry zdarma a hraní po internetu. Druhá třída nám zajistí přístup k PS4 a PS5 hrám, nejdražší třída nám nabídne ještě dema, herní streamování a přístup k PS1, PS2, PS3 a PSP hrám.

Oficiálně Sony informace nepotvrdilo, vlastně bychom se ale oznámení nedivili. Microsoft si každý měsíc zajišťuje peníze z více jak 20 milionů předplatitelů, jde tedy o pravidelný finanční injekci, která se hodí každé firmě. Je otázkou, zdali Sony nabídne službu pouze pro své konzole, nebo se nabídka rozjede i na PC. Dle spekulací se totiž na tuto platformu má dostat spousta exkluzivních titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama